ΕΚΘΕΣΗ DESIGN ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Εντυπωσίασαν ξύλινες δημιουργίες φοιτητών

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2017 16:16

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης design που διοργάνωσε το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με την υποστήριξη της ανεξάρτητης ευρωβουλευτή κ. Σοφίας Σακοράφα, στην Καρδίτσα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκτεθούν οι δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. όπως προέκυψαν έπειτα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό design. Τα έπιπλα - αντικείμενα που σχεδιάστηκαν είχαν ως κοινό τους στοιχείο να είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Από τα συνολικά είκοσι δύο έργα επιλέχθηκαν έξι τα οποία θα συμμετέχουν σε ειδική έκθεση με τίτλο «Beware of Greeks» για το ελληνικό design στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. H έκθεση θα έχει διάρκεια από 16-20 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό η βουλευτής κ. Κατσιαβριά - Σιωροπούλου μεταφέροντας και μήνυμα του προέδρου της Βουλής, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος και ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ. Καραγεώργος.

Η κ. Σακοράφα στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έκθεσης για την ανάδειξη του ελληνικού design μέσω της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην έκθεση να γνωρίσουν συναδέλφους τους στην καρδιά του design αλλά και στους ευρωβουλευτές να γνωρίσουν νέα παιδιά και νέους δημιουργούς, που είναι πραγματικά το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Γιάννης Ντιντάκης ως υπεύθυνος καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοποριακή την πρωτοβουλία της κ. Σακοράφα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της έκθεσης στην Καρδίτσα, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου που παραχώρησε την αίθουσα στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνέχεια της ομιλίας του, αφού συνεχάρη όλους τους φοιτητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους ανακοίνωσε τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην έκθεση στις Βρυξέλλες, οι οποίοι είναι οι εξής: Διακοσμητικό τοίχου για κουζίνα με δημιουργούς τον Χρήστο Κιτσιά και την Νικία Γουρνάκη, Idole mouse με δημιουργό τον Παναγή Καλυβωκά, Philosophy με δημιουργό την Αφροδίτη Παπακωνσταντίνου, Greek pillar με δημιουργό τον Νικόλαο Ντίνο, Geolack με δημιουργούς την Ελένη Μουλάκη και τον Δημήτρη Γεωργόπουλο, smart base με δημιουργό την Ιωάννα Κανελλοπούλου.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης η κ. Σακοράφα επισκέφθηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass