ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΜΙΝΗ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Χρειάζεται αξιοκρατία τύπου... ΑΣΕΠ στην πολιτική

* Οι εκτιμήσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση και το αύριο της χώρας

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2017 22:35

Στην Καρδίτσα βρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης,

όλοι υποψήφιοι για την αρχηγία της κεντροαριστεράς και απηύθηναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου 2017, «με ενότητα, αναδεικνύοντας τη νέα πολιτική δυναμική που δημιουργείται στη χώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε πρώτος το μεσημέρι του Σαββάτου την πόλη και συναντήθηκε αρχικά με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο και στη συνέχεια με κομματικά στελέχη, εθελοντές και φίλους της πολιτικής κίνησής του, στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες κοινωνικοοικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά έκανε όμως και αρκετά λάθη, για τα οποία έχει ήδη καταβάλλει βαρύ τίμημα.

«Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή μια αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Καμίνης, «να έχουν εμπιστοσύνη στο νέο εγχείρημα που πάμε να κάνουμε, στον προγραμματικό μας λόγο, ότι θα δημιουργήσουμε μια χώρα που θα επενδύει στους ικανούς αλλά δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Δημιουργούμε μια παράταξη που θα μιλάει με έναν νέο, σύγχρονο προοδευτικό λόγο που θα βασίζεται στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια παράταξη που απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον συντηρητισμό της ΝΔ, θα ορθώνει το δικό της ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Ένα στίγμα βαθιά προοδευτικό που θα οριοθετεί ξανά τι σημαίνει πρόοδος και τι συντήρηση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία. Γιατί πρέπει να εξηγήσουμε ότι πρόοδος δεν είναι μια σημαία ευκαιρίας που σηκώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια βαθιά πολιτική διεργασία που βρίσκεται ριζωμένη στη μεταρρυθμιστική και δημοκρατική κληρονομιά της παράταξής μας. Πρέπει να πούμε στους πολίτες τι σημαίνει πρόοδος, τι σημαίνει προοδευτική πολιτική. Να πούμε ότι πρόοδος είναι να παλεύουμε για ίσες ευκαιρίες και να παρέχουμε κοινή αφετηρία για όλους - όχι να αποδεχόμαστε με κυνισμό ότι οι ανισότητες δεν μπορούν να καταπολεμηθούν. Πρόοδος είναι ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στην παραγωγή, την καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Όχι τα δανεικά και οι επιδοτήσεις. Ναι, πρόοδος είναι η επιχείρηση εδώ στη Θεσσαλία που παράγει και εξάγει. Όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που μένει στάσιμη. Πρόοδος είναι μια δημόσια διοίκηση όπου το Α και το Ω θα είναι η αξιολόγηση. Πρόοδος είναι να ασκούμε υπεύθυνη οικονομική πολιτική, να συμμαζεύουμε τα ελλείμματα χωρίς να ρίχνουμε τα βάρη στους πολίτες. Πρόοδος είναι ό,τι κάναμε στην Αθήνα, όπου παραλάβαμε έλλειμμα και καταθέτουμε πλεόνασμα, μειώνοντας και τα δημοτικά τέλη. Δεν είναι πρόοδος κάθε φορά που έχεις τρύπα στον προϋπολογισμό να τιμωρείς τους ελεύθερους επαγγελματίες με 70% σε φόρους και εισφορές. Πρόοδος είναι ένα φορολογικό σύστημα σταθερό και κοινωνικά δίκαιο με ορίζοντα δεκαετίας. Πρόοδος είναι η πραγματική αποκέντρωση, να δοθεί πραγματική δύναμη στους Δήμους και τις Περιφέρειες».

Αργά το μεσημέρι ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε την 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκεί όπου λίγες ώρες αργότερα περιόδευσαν και άλλοι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της κεντροαριστεράς, οι κ.κ. Θεοδωράκης και Μανιάτης συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Παππά και άλλα τοπικά κομματικά στελέχη.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από αυτό που είδα. Ήταν μια πολύ μεγάλη έκθεση, με τοπικά προϊόντα -γεγονός πολύ σημαντικό- και με ανθρώπους που έχουν παράγει οι ίδιοι αυτά τα προϊόντα. Νομίζω πως κάπως έτσι αν συνεχίσουμε,  θα βγούμε από την κρίση. Τα μνημόνια έρχονται να καλύψουν μια μεγάλη αδυναμία της χώρας, να παράγει, να δημιουργήσει. Εάν αυτό το καταφέρουμε δεν θα έχουμε ανάγκη από καμία βοήθεια κι από κανέναν»!

Στο ερώτημα τι κάνει, ή τι πρέπει να κάνει το κράτος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» τόνισε: «Επειδή κατά κανόνα στην πολιτική βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, έχουν μία έχθρα στην επιχειρηματικότητα. Σπανίως θα βρεις ανθρώπους που μπαίνουν στην πολιτική αφού έχουν πια ένσημα στη ζωή. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική είπα πως θα πρέπει να βάλουμε κι ένα όριο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι Υπουργός, εάν δεν έχει δουλέψει τουλάχιστον δέκα χρόνια. Όχι δέκα χρόνια στη δουλειά του μπαμπά του. Εννοώ δέκα χρόνια κανονικά. Αυτή είναι η άποψή μου», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια: «Πρέπει να επιλέξει ο κόσμος σε μια επόμενη φάση της χώρας ανθρώπους, που έχουν δουλέψει, που έχουν δείξει ότι έχουν τόλμη, λογική και συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, για την επιχειρηματικότητα και κυρίως για τη μικρομεσαία επιχείρηση. Μεταξύ αυτών είναι ότι θα πρέπει να απασχολούν αυτή τη στιγμή νέους ανέργους και να αναλαμβάνει το κράτος τις εισφορές που θα έδιναν αυτοί στα ασφαλιστικά ταμεία».

Για τις εκλογές της κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «εκτίμησή μου είναι πως εάν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όπως το περιμένω, θα έχει γίνει το μεγάλο βήμα»… και έκλεισε λέγοντας « θα ηγηθώ ενός προοδευτικού κινήματος που έχει σκοπό να τα αλλάξει όλα στη χώρα χωρίς να την γκρεμίσει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως έχω πει και έχω αποδείξει πως και στρατηγός να μην είμαι, μπορώ να είμαι και στρατιώτης»!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης δήλωσε για την Έκθεση: «Σήμερα εδώ στην έκθεση είδαμε την παραγωγική Ελλάδα, την παραγωγική Θεσσαλία, την παραγωγική Καρδίτσα. Πρέπει να σας πω ότι όποιος επισκέπτεται αυτήν την έκθεση, φεύγει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας, γιατί εδώ βλέπεις ότι υπάρχουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιχειρούν, που δοκιμάζουν, και που καταφέρνουν να επιβιώνουν. Εδώ πρέπει να σας πω ότι ένιωσα ένα αίσθημα βαθιάς αισιοδοξίας γιατί είδα ανθρώπους με μικρές επιχειρήσεις σε οικογενειακό επίπεδο, που καταφέρνουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και μάλιστα, αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις κάνουν και σημαντικές εξαγωγές. Πιστεύω πως αυτό είναι το μέλλον της χώρας, η παραγωγική Ελλάδα! Σε αυτή την έκθεση βρίσκεται η σφραγίδα της αξιοπιστίας και η σφραγίδα της προοπτικής και του μέλλοντος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, οι Έλληνες μπορούν επίσης να τα καταφέρουν. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί».

Για τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου στην κεντροαριστερά ο πρώην υπουργός επισήμανε: «Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε και ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην πολιτική ζωή του τόπου… Δηλαδή στις επόμενες εκλογές να κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και στις μεθεπόμενες να κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ακόμα, υποστήριξε: «Από την εκδήλωση της υποψηφιότητάς μου έκανα δύο ξεκάθαρες διευκρινίσεις. Πρώτον, ότι θα είμαι δίπλα σε όποιον εκλεγεί και εύχομαι να πουν το ίδιο και για μένα οι συνυποψήφιοί μου. Εξάλλου είμαι άνθρωπος της παράταξης και της ενότητας. Και δεύτερον… επιτέλους, ας υπάρξει ένα είδος ΑΣΕΠ στην πολιτική».

Σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη πολλών υποψηφίων για την αρχηγία της κεντροαριστεράς, τόνισε πως «είμαστε πολλοί υποψήφιοι γιατί ο χώρος μας έχει πολύ καλά στελέχη. Και κυρίως γιατί υπάρχει απίστευτη κοινωνική δυναμική που ωθεί τους προοδευτικούς πολίτες προς την παράταξή μας» για να προσθέσει: «Είμαι σίγουρος πως στις εκλογές θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε πάνω από 150.000 ψηφοφόρους. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Πρέπει να κερδίσουμε το τριπλό στοίχημα. Νέα ηγεσία, νέο πολιτικό πρόταγμα, και νέα Ελλάδα. Για μια νέα Ελλάδα, της παραγωγής και για μια σύγχρονη κεντροαριστερά, μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που παράγει νέο πλούτο. Φυσικά για μια Ελλάδα που λύνει το βασικό πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης. Εμείς μπορούμε να δώσουμε τη λύση».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass