ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ 40.000 ΕΥΡΩ

Στη φυλακή μάνα, παππούς και γιαγιά

• Κάθειρξη οκτώ ετών και στους τρεις από το ΜΟΔ Βόλου

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 22:54

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες μάνα, παππούς και γιαγιά του βρέφους που τον περασμένο Απρίλιο έγινε αντικείμενο αγοραπωλησίας στη Λάρισα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών ο

καθένας.
Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς όλα έγιναν για το ποσό των 40.000 ευρώ. Τότε αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, παρακολουθούσαν από καιρό την 21χρονη μητέρα, που σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, από τη Βουλγαρία βρέθηκε σε χωριό των Φαρσάλων όπου ζούσαν οι δύο γονείς της. Αξιοποιώντας πληροφορίες για «εμπορία βρέφους με σκοπό την κερδοσκοπία», το «ζευγάρι» των αστυνομικών, παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους για υιοθεσία, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον 52χρονο πατέρα της μέλλουσας μητέρας.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του ενδιαφερόμενου «ζευγαριού» με την οικογένεια των Βουλγάρων υπηκόων συνεχίσθηκαν για να ενταθούν όσο πλησίαζε η ώρα του τοκετού και με τον 52χρονο παππού να «παζαρεύει» το ύψος της προκαταβολής προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συναλλαγή και να κλείσει η συμφωνία.
Η 21χρονη γέννησε τελικά στα μέσα του Απρίλη στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠΠΓΝΛ με τους αστυνομικούς εντείνοντας τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του βρέφους, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες διατήρησαν το απόρρητο και δεν ενημέρωσαν το προσωπικό της κλινικής παρακολουθώντας ωστόσο τις εξελίξεις.
Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι της 24ης Απριλίου σε καφέ απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ο 52χρονος παρέλαβε και καταμέτρησε το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε προσυμφωνηθεί.
Την ίδια ώρα η 21χρονη έπαιρνε εξιτήριο από την Κλινική και συνοδευόμενη από τους γονείς τους, πήγε στον χώρο στάθμευσης της καφετέριας, παραδίδοντας το υγιέστατο αγοράκι στη γυναίκα αστυνομικό.
Αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν την 21χρονη μητέρα όπως και τους γονείς της, ενώ στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την παράνομη αγοραπωλησία. Το βρέφος, μετά και τη σύλληψη της μητέρας του και έπειτα από εισαγγελική εντολή, φιλοξενήθηκε αρχικά στο Νεογνολογικό Τμήμα της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ. Λίγες ημέρες αργότερα με εισαγγελική διάταξη αφαιρέθηκε η επιμέλεια του βρέφους από τη 21χρονη μητέρα. Η μητέρα του βρέφους όπως και η 52χρονη μητέρα της μετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) εν αντιθέσει με τον πατέρα της (και παππού του βρέφους επίσης 52 ετών) για τον οποίο κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να δώσουν το παιδί, αλλά με νόμιμο τρόπο. Ο παππούς ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως τα χρήματα τα είχε πάρει από τον φερόμενο ως «αγοραστή» του παιδιού, που ήταν αστυνομικός, για τα έξοδα, προκειμένου να εκδώσει τα σχετικά έγγραφα της υιοθεσίας στη Βουλγαρία. Η γιαγιά είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για χρήματα, ενώ η μητέρα του βρέφους κατέθεσε πως δεν μπορούσε να κρατήσει το παιδί και πως ήθελε ένα καλύτερο περιβάλλον γι’ αυτό.
*Κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για τις πράξεις της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία ανηλίκου με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού και για παράδοση τέκνου σε παράνομη υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας. Το δικαστήριο αποφάνθηκε όπως η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass