ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ

«Με ευλάβεια να στραφούμε στην Παναγία μας»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:46

Κατανυκτική ιερή Aγρυπνία τελέσθηκε προχθές Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στον ιερό ναό του Aγίου Νικολάου στη Λάρισα, όπου εκτίθεται η Tιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην αγρυπνία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος τόνισε στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο ότι «έφτασα στη Λάρισα για να προσκυνήσω την Tιμία Ζώνη της Παναγίας μας και να λάβω την ευλογία της, αλλά παράλληλα και για να σας συναντήσω, όπως ακριβώς έπραξα και πριν από 21 έτη, τέτοια ημέρα, όπου προσκυνώντας στην πόλη του Aγίου Αχιλλίου, ανεχώρησα μέσω Κατερίνης για τη βυζαντινή πόλη της Καστοριάς, προκειμένου να ενθρονισθώ με τη χάρη του Θεού στον περίπυστο θρόνο της». Μετά την τέλεση της κατανυκτικής ιερής Aγρυπνίας, την οποία τέλεσε ο σεβασμιότατος Σεραφείμ, ευλογήθηκαν οι άρτοι από τον ίδιο και στη συνέχεια στον λόγο του, τόνισε τα εξής: «Όταν φιλοξενείται ένα τέτοιο πνευματικό κειμήλιο, χαρά και ευφροσύνη υπάρχει στις καρδιές μας. Αυτή η ζώνη περίζωσε την ευλογημένη κοιλία της Θεοτόκου, σκεφθείτε επομένως την ευλογία που λαμβάνουμε απόψε. Η Θεοτόκος έγινε αιτία και αφορμή της σωτηρίας μας, αξίζουν πολλές θυσίες επομένως για εκείνην. Ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε χαρακτηριστικά, “κρατώντας στα χέρια μου την εικόνα της Θεοτόκου μπορώ να αγρυπνήσω από το βράδυ έως το πρωί”. Ελάτε λοιπόν ευλαβικά, με ταπείνωση και με ζέουσα την καρδία μας να μετάσχουμε στο ποτήριο της Ζωής και να παρακαλέσουμε την Παναγία μας θερμά να περιφρουρήσει με τη χάρη της όλους μας και κυρίως τα παιδιά μας, που ζουν σήμερα την τραγωδία της κοινωνίας μας», κατέληξε στον λόγο του ο ιεράρχης της ακριτικής Καστοριάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass