ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γέροντας Εφραίμ: Η Αγία Ζώνη έφερε χαρά και ευλογία

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:47

Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των πιστών στη φιλανθρωπική εκδήλωση της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Divani.


Τις φιλάνθρωπες κυρίες υποδέχθηκαν με αγάπη και θερμότατες ευχαριστίες, τα δραστήρια μέλη του συμβουλίου της Λογίας, Φιλαδελφείας και Αγάπης, ενώ χαιρετισμό εγκάρδιο απηύθυνε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την αγάπη και φιλοπτωχεία τους, «αρετές τόσο μεγάλες και σπουδαίες, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου εψύγη η αγάπη των πολλών», σημείωσε.
Ο σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον εκλεκτό ομιλητή, τον ηγούμενο της ιεράς μονής Βατοπαιδίου πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ, για την παρουσία του στη Λάρισα, για τις πνευματικές και λίαν ωφέλιμες ομιλίες του και κυρίως για την Αγία Ζώνη, το ιερό αυτό τιμαλφές της ιεράς μονής Βατοπαιδίου, που προσεκόμισε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Ο γέροντας π. Εφραίμ, ευχαριστώντας ο ίδιος με τη σειρά του τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας για τη φιλόξενη και αγαπώσα καρδία του, συνεχάρη τους συγκεντρωμένους πιστούς για την αγάπη τους προς την αγία Εκκλησία και το έργο της. «Είναι πολύ συγκινητικό πράγμα», είπε ο γέροντας «να διακρίνει κανείς την άδολη αγάπη!». Σε άλλη πτυχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιερότητα της οικογένειας και «ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα πώς άνθρωποι-σύζυγοι της εποχής μας υπερέβησαν τους εαυτούς τους, ξεπέρασαν τους εγωισμούς τους και έσωσαν το ιερότερο πράγμα, που είναι η αγαπημένη και ενωμένη οικογένεια σήμερα με ευτυχισμένα τα τίμια μέλη της και ευλογημένα και ειρηνικά τα παιδιά της». «Ξεκινήστε λοιπόν», είπε ο γέροντας Εφραίμ «μια διαφορετική πορεία ειρήνης, καταλλαγής, ταπείνωσης και αγάπης ειλικρινούς μέσα στο σπιτικό σας, μέσα στην οικογένειά σας και θα δείτε το θαύμα του Θεού».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και η γενική γραμματέας του Δήμου Βάσω Μόσιαλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass