ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ»

Ανοίγει ο διάλογος για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

* Ένα στα 3 κορίτσια και 1 στα 5 αγόρια κακοποιούνται σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18 ετών

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:49

Η ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και η ενδυνάμωση των προτάσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τέθηκαν επί τάπητος, στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου έκανε στάση η εκστρατεία ενημέρωσης του οργανισμού με κεντρικό σύνθημα «Μένει μυστικό».


Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, βρέθηκε χθες στη Λάρισα συνεργάστηκε για τους στόχους της εκστρατείας με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας, των ιατρών, των δικαστικών κ.α., σε μια προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος για τον ταχύτερο εντοπισμό των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο στόχος της συνάντησης στη Λάρισα, αλλά και σε άλλες πόλεις που ακολουθούν, είναι να υπάρξει ενημέρωση, συζήτηση, καταγραφή απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και κινητοποίηση των πολιτών απέναντι στο σοβαρό αυτό φαινόμενο.
Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης στη Λάρισα, σοκάρουν και καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη τα παιδιά να αποκτήσουν τη γνώση για το τι επιτρέπεται και τι όχι στο σώμα τους, να καταλάβουν τι είναι κακό και να φτάσουν να το καταγγείλουν αν τους έχει ή εξακολουθεί να τους συμβαίνει.
Από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι διεθνώς 1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 5 αγόρια θα κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18 ετών! Σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι μόνο ο βιασμός, αλλά και το άγγιγμα, όπως και η έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας στις 11 Δεκεμβρίου, ο απολογισμός και τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν από τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass