ΖΗΤΑ Η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανάκληση της μεταστέγασης του εσπερινού σχολείου

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 18:24

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Άμεση ανάκληση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας για την μεταστέγαση του Εσπερινού Σχολείου Καρδίτσας από το κέντρο της πόλης όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα στις κτηριακές εγκαταστάσεις του απομακρυσμένου 1ου ΕΠΑΛ, ζήτησε μέσω συνέντευξης τύπου η παράταξη «Δυνατή Καρδίτσα» του πρώην Δημάρχου κ. Κώστα Παπαλού.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαλός είπε πως ο συνδυασμός του κατέθεσε αίτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκλιση του σώματος μέσα σε έξι ημέρες, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης περί αναθεώρησης-ανάκλησης της 270/16 απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου που αφορά την μεταστέγαση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκειακές τάξεις».

Εφόσον αυτή δεν γίνει αποδεκτή, τότε η μείζονα μειοψηφία βάσει του νόμου, θα προχωρήσει η ίδια στην σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην Δήμαρχος εξέφρασε την απορία του για την «εμμονή» - όπως είπε - του Δημάρχου κ. Φώτη Αλεξάκου στην μεταστέγαση του Σχολείου και μάλιστα μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου.

Ενώ - όπως δήλωσε - εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απέναντι στην απόφασή του έχουν τεθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση και δεκάδες κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής, εκτός του ότι υπάρχουν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας που διαφωνούν αλλά πειθαρχούν στην κατεύθυνση του κ. Αλεξάκου

Ο κ. Παπαλός τόνισε ότι με βάση το σκεπτικό του Διοικητικού Εφετείου είναι ολοφάνερο πως η μεταστέγαση μέσα στην σχολική χρονιά είναι παράνομη και προσδίδει τον χαρακτήρα της κατάχρησης εξουσίας στην εν λόγω απόφαση της Διοίκησης.

Ο κ. Παπαλός υπενθύμισε ότι ήδη ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών κατά της μεταστέγασης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά θα βρεθεί κάποια συνεναιτική λύση στο ζήτημα, η οποία και αποτελεί κεντρική επιδίωξη εξαρχής της «Δυνατής Καρδίτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass