Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 12 ΕΤΩΝ

Πρώην δήμαρχος «άσος» στην απάτη

• Διετέλεσε δήμαρχος σε περιοχή του νομού Καρδίτσας

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 20:40

Ένας πρώην δήμαρχος από περιοχή του νομού Καρδίτσας αποδείχθηκε άσος τόσο στην απάτη όσο και στην πλαστογραφία μέσω της επαγγελματικής του δραστηριότητας κερδίζοντας έτσι εύκολα και γρήγορα μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Όμως με το πέρασμα του χρόνου η

δράση του αποκαλύφθηκε από τους παθόντες και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια της Λάρισας. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών.
Ο πρώην δήμαρχος, που βρέθηκε στο εδώλιο μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο (αυτοί αθωώθηκαν), ήταν διαχειριστής μιας εταιρίας που είχε μεγάλο εύρος δραστηριότητας. Κύριο αντικείμενό της ήταν η εισαγωγή και εμπορία φορτηγών αλλά και επιβατικών αυτοκινήτων, καινούριων ή μεταχειρισμένων, μηχανημάτων έργων, ανυψωτικών, γεωργικών, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών.
Στο πλαίσιο αυτής της επαγγελματικής δραστηριότητας λοιπόν και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εξαιτίας της αρκετά συχνά είχε στην κατοχή του προσωπικά έγγραφα των πελατών, όπως δελτία αστυνομικής ταυτότητας, φορολογικές δηλώσεις αλλά και επιταγές, συναλλαγματικές επινόησε ένα σχέδιο για εύκολο και γρήγορο κέρδος.
Ο επιχειρηματίας λοιπόν παρουσιαζόταν στους υποψήφιους πελάτες δίνοντας την εντύπωση ενός φερέγγυου προσώπου λόγω του ότι διετέλεσε και δήμαρχος σε περιοχή της Καρδίτσας. Έπαιρνε απ’ αυτούς επιταγές ή συναλλαγματικές που αφορούσαν στην εξόφληση ή στην πληρωμή μέρος του ποσού από την αγοραπωλησία οχημάτων. Όμως μέσα από μια σειρά ενεργειών, τις οποίες δεν είχαν αντιληφθεί οι πελάτες, έπαιρνε άλλα ποσά από τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατηγορείτο, πλαστογραφούσε τις υπογραφές των πελατών της εταιρίας, ώστε να φαίνεται ότι η εταιρία είναι η τελευταία νόμιμη κομίστρια των επιταγών, είτε συμπλήρωνε τα στοιχεία ταυτότητος και ακολούθως πλαστογραφούσε τις υπογραφές των εν λόγω πελατών σε άλλες επιταγές που τύχαινε να έχουν στην κατοχή τους και στη συνέχεια πήγαινε στις τράπεζες και τα εισέπραττε.
*Κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ