ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ – ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ

Δρόμος-ανάσα για τους κτηνοτρόφους της Ποταμιάς

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 22:27
Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σαπουνάς με τους προέδρους του Βλαχογιαννίου και της Βερδικούσιας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο  και Κώστα Τσέτσιλα στον υπό κατασκευή δρόμο Ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σαπουνάς με τους προέδρους του Βλαχογιαννίου και της Βερδικούσιας κ. Γιάννη Γκουρομπίνο και Κώστα Τσέτσιλα στον υπό κατασκευή δρόμο

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ποταμιάς από την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Βλαχογιαννίου – Αγριελιάς, ο οποίος ενώνει τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου που εξυπηρετεί πολύπλευρα την ευρύτερη περιοχή, και ειδικότερα τον κτηνοτροφικό κόσμο, γεγονός που γνωρίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος προώθησε την όλη διαδικασία. Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενώ ο προϋπολογισμός του βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Το έργο αφορά στην κατασκευή του δρόμου προς Αγριελιά Ν. Τρικάλων από τη θέση Λευκοδούλια Βλαχογιαννίου – διασταύρωση με επαρχιακή οδό Βλαχογιαννίου – Μεγ. Ελευθεροχωρίου, μέχρι τα όρια του Δήμου Ποταμιάς με τον Ν. Τρικάλων. Η αρχή της χάραξης (χιλιομέτρηση) είναι η διασταύρωση του δρόμου προς Αγριελιά με την επαρχιακή οδό Βλαχογιάννι- Μεγ. Ελευθεροχώρι και το τέλος του δρόμου είναι στα όρια του Ν.Τρικάλων.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μετά τη σύμβαση της κατασκευής η «Ε» βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κατοίκους για τη σπουδαιότητα του δρόμου.
Μιλώντας ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας προερχόμενος από την περιοχή της Ποταμιάς κ. Γιάννης Σαπουνάς αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός διείδε τη σπουδαιότητα του έργου και προχώρησε στην υλοποίησή του, προς ικανοποίηση όλων. Είχε προηγηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Ελασσόνας σύσκεψη στο Βλαχογιάννι το 2014. Τότε τέθηκε επιτακτικά η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Επίσης ο κ. Σαπουνάς σημείωσε με έμφαση, η προώθηση του συγκεκριμένου έργου επιβεβαιώνει τη συνεργασία Δήμου Ελασσόνας και Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο ίδιο επίπεδο και οι δηλώσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βλαχογιαννίου κ. Γιάννη Γκουρομπίνου ο οποίος τόνισε ότι η κατασκευή του δρόμου είναι ζωτικής σημασίας διότι πρώτα απ’ όλα ενώνει δύο νομούς. Η συνεργασία των κατοίκων της περιοχής είναι άριστη ειδικά των χωριών Βλαχογιάννι, Αγριελιά και Διάσελο.
Το μείζον θέμα που λύνει όμως αυτός ο δρόμος είναι η εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων οι οποίοι διατηρούν στην περιοχή μεγάλες μονάδες μικρών και μεγάλων ζώων. Μόνο στα όρια του Βλαχογιαννίου διατηρούνται περίπου δεκαπέντε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο. Μέχρι τώρα η μεταφορά ζωοτροφών, του γάλακτος αλλά και των ίδιων των ανθρώπων είναι προβληματική, αφού στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πολλοί έχουν και τις κύριες κατοικίες τους με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή τους μετακίνηση, ακόμα και για τα παιδιά που πρέπει να πάνε στο σχολείο.
Πλήρως ικανοποιημένος για την προώθηση και κατασκευή του έργου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας κ. Κώστας Τσέτσιλας. Ο κ. Τσέτσιλας σημείωσε ότι η Βερδικούσια στην ευρύτερη περιοχή διαθέτει είκοσι έξι μόνιμες εγκαταστάσεις με 3.500 μεγάλα ζώα (αγελάδες) και 4.500 αιγοπρόβατα τα οποία διπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ολοκλήρωση του δρόμου Βλαχογιάννι – Αγριελιά εξυπηρετεί όλους αυτούς τους συνδημότες οι οποίοι με τη σημερινή κατάσταση ταλαιπωρούνται καθημερινά.
«Για έργο ζωής» μίλησε όμως νωρίτερα και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Πέρα από τα παραπάνω είναι και ένα έργο τουριστικό, γιατί ενώνει τα Μετέωρα με τον Όλυμπο και τα σημαντικά μοναστήρια της Ελασσόνας. Είναι περιβαλλοντικό, διότι δημιουργεί συνθήκες δασοπροστασίας του τοπικού περιβάλλοντος, το οποίο σε εκείνη την περιοχή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Διευκολύνει τις επιχειρήσεις, καθώς και τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Δημιουργεί ακόμη συνθήκες ασφάλειας και καλύτερης μετακίνησης των κτηνοτρόφων μας και των αγροτών. Και οπωσδήποτε όπως κάθε έργο δίνει δουλειές και ρίχνει χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία. Το έργο αυτό εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη βοήθεια του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα εντάξουμε και άλλα χρήσιμα έργα για τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση των κτηνοτρόφων στις ιδιοκτησίες τους. Παράλληλα, όπως είπε, ενισχύεται η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Λάρισας, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του γειτονικού νομού, να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στην ορεινή περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους (Όλυμπος). Με την ανάπτυξη του οδικού δικτύου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και του αγροτουρισμού. Επιπλέον, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης των ορεινών οικισμών του Δήμου Ελασσόνας και με άλλα αστικά κέντρα και αντιστρόφως.
Περιβαλλοντικά, το έργο αναμένεται να έχει θετική επίπτωση, καθώς μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η δασοπροστασία της περιοχής.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass