ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

Κρεβάτια και κουβέρτες για τα αδέσποτα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 15:13

Στο δημοτικό κυνοκομείο της Λάρισας φιλοξενούνται περισσότερα από εξήντα σκυλιά.

Μικρά και μεγάλα, κουτάβια με τις μητέρες τους, άλλα μόνα που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στον δρόμο και οι υπάλληλοι της Αντιδημαρχίας Πρασίνου τα περισυνέλεξαν, τα φρόντισαν και τα στείρωσαν. Όσο η θερμοκρασία όμως πέφτει έχουν ανάγκη από ζεστασιά.
Εθελοντές και ζωόφιλοι της πόλης κάνουν έκκληση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο κυνοκομείο της πόλης πλαστικά κρεβατάκια και μικρές κουβέρτες. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «το κυνοκομείο της Λάρισας χρειάζεται επειγόντως πλαστικά κρεβατάκια και μικρές κουβέρτες. Έρχεται πολύ κρύο. Τα ζώα παγώνουν και από τα νερά κινδυνεύουν από πνευμονία και πεθαίνουν. Υπάρχουν πολλά ζώα που φιλοξενούνται. Πρόκειται για κουτάβια, μικρόσωμα, εξαντλημένα, άρρωστα, μανούλες με νεογέννητα». Η γιατρός και οι εργαζόμενοι του δημοτικού κυνοκομείου κάνουν ό,τι μπορούν, πλένουν καθημερινά τα κρεβάτια και τις κουβέρτες των ζώων αλλά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτά καθυστερούν να στεγνώσουν, για αυτό τον λόγο όπως εξηγούν οι φιλόζωοι οδηγήθηκαν στην έκκληση για βοήθεια. «Φιλοξενούνται περισσότερα από εξήντα ζώα στο κυνοκομείο. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να φέρνουν και παλιά πράγματα, που δεν τα χρειάζονται πια για τα δικά τους τα κατοικίδια». Τα κρεβάτια σε συνδυασμό με πανιά, κουβέρτες και πετσέτες δημιουργούν μόνωση και βοηθούν τα ζώα που ζουν έγκλειστα να μην υποφέρουν από το ψύχος. Συνήθως σκυλόσπιτα και κρεβατάκια όταν είναι σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται πάνω σε παλέτες ώστε να δημιουργείται μια μορφή μόνωσης και η θερμοκρασία από το σώματα του ζώου να μην γειώνεται στο έδαφος.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Κυνοκομείο στο τηλέφωνο 2417722721 ή μέσω facebook με την Marsha Dimopoulou. Εκτός από τη βοήθεια σε κουβέρτες και κρεβάτια, υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να υιοθετήσει σκύλο από το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας.                              Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass