ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΥΝΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ WATER ACTION

Κομβικός ο ρόλος της Λάρισας για ιατρικό-ιαματικό τουρισμό

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2017 17:10

Ο κομβικός ρόλος της Λάρισας στην ανάπτυξη του ιατρικού και ιδιαίτερα του ιαματικού τουρισμού, αναδείχτηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε προχθές ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία WATER ACTION (προβολής του ιαματικού τουρισμού) σε συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, με θέμα «Επιχειρηματικότητα και αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού».

Ο καθηγητής Δερματολογίας και Νομικός, κ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος έδωσε έμφαση στο θερμαλισμό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας κάνοντας παράλληλα αναφορά στο σύνολο των πηγών της Ελλάδας. Ο κομβικός δε ρόλος της Λάρισας έγκειται ακριβώς στην ύπαρξη και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των τεσσάρων Κέντρων Αποκατάστασης καθώς και των δύο Δημόσιων Νοσοκομείων και ενός Ιδιωτικού της περιοχής.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Κωτσός Γεώργιος, δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού και θεματικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλία.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας κ. Bλαχάκης Γρηγόρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος επιχειρηματίας και στην ανάγκη αλλαγής του πλαισίου δραστηριοποίησης των νέων επιχειρηματιών, με τη δημιουργία ελκυστικών κινήτρων για το επιχειρείν.

Ο κ. Ευθυμίου Δημήτρης, πρόεδρος της WATER ACTION, έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες ανάδειξης της ιαματικής πηγής του Κόκκινου Νερού και προσκάλεσε όλους να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας και πρόεδρος της Αγροτικής Σχολής Open Mellon, κ. Γενιτσεφτσής Χρήστος, για την προσφορά του στην προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι παρόλο που η Θεσσαλία είναι ένας επίγειος παράδεισος, μέχρι στιγμής δεν έγινε εφικτή η ανάδειξη του πλούτου και της δυναμικής της.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο ειδικός συνεργάτης δημάρχου Τρικκαίων και εκπρόσωπος του E-Trikala, κ. Χάρης Καλιάρας, ο οποίος μετέφερε στο κοινό την εμπειρία του από τον Μύλο των Ξωτικών, ο οποίος κατέστησε τα Τρίκαλα προορισμό Θεματικού Τουρισμού.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναπλ. καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών Παν. Αιγαίου και τομεάρχης Τουρισμού Ν. Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης και ανέπτυξε το θέμα των πολιτικών ανάπτυξης Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία, Χαρακόπουλος Μάξιμος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Παιδής Αθανάσιος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, κ. Καπετάνος Χρήστος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass