ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Χιονόπτωση και δυνατή βροχή

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 22:14

Χιονόπτωση και δυνατή βροχή έπληξαν χθες την πόλη και επαρχία των Φαρσάλων, ενώ το κρύο ήταν "τσουχτερό" και η θερμοκρασία κυμάνθηκε μέχρι τους 2 βαθμούς Κελσίου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Δ.Ε. Ναρθακίου και των Φαρσάλων χιόνιζε από τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού, ιδιαίτερα στη Σκοπιά Φαρσάλων να ξεπεράσει σε ύψος τα 10 εκατοστά. Μετά το μεσημέρι και για μία ώρα περίπου υπήρξε δυνατή χιονόπτωση στην πόλη των Φαρσάλων αλλά και σε πεδινές περιοχές της επαρχίας, με αποτέλεσμα να το "στρώσει", αλλά στη συνέχεια η χιονόπτωση σταμάτησε και επανήλθε η δυνατή βροχή.

Αποκλεισμοί δρόμων δεν αναφέρθηκαν, ενώ η δημοτική αρχή ήταν επί ποδός για να επέμβει στις περιοχές που η χιονόπτωση συνεχιζόταν και τις βραδινές ώρες (περιοχή Δ.Ε. Ναρθακίου), ώστε οι δρόμοι να διατηρούνται ανοιχτοί.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της επιχειρεί από το πρωί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή με χιόνια στα ορεινά, βροχοπτώσεις σε πεδινές περιοχές και δυνατούς ανέμους κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε ετοιμότητα από χθες το βράδυ, με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερα συστήνεται:

– Ο έλεγχος και καθαρισμός των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων.

– Η μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών.

– Η αποφυγή στάσης, στάθμευσης πλησίον υδατορεμμάτων.

– Η αποφυγή παραμονής ή διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών.

– Η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινόμενων.

Επίσης οι πολίτες θα πρέπει:

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

* Να έχουν πάντοτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass