ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

Μας έκριναν προϊστάμενοι που δεν έχουν κριθεί

* Απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης χαρακτηρίζοντάς τη «φαρσοκωμωδία»

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 22:20

Συνεχίζουν την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, καταδικάζει τη διαδικασία της αξιολόγησης χαρακτηρίζοντάς τη ως «φαρσοκωμωδία» η οποία λειτούργησε -όπως υποστηρίζει- ως «τιμωρία έναντι των συναδέλφων μας μέσω άδικων και άθλιων βαθμών».

Για το θέμα της αξιολόγησης μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Μάρκου ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «οι εργαζόμενοι απέχουν και δεν θέλουν να αξιολογηθούν γιατί δεν έχουν κριθεί οι προϊστάμενοί μας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι από τον εκάστοτε νομάρχη και περιφερειάρχη. Δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης, θέλουμε να ξεκινήσουν όλα με τη σειρά τους».

Εξάλλου, όπως αναφέρουν και στο ψήφισμα «η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από προϊσταμένους που οι ίδιοι δεν έχουν κριθεί για τη θέση που κατέχουν αλλά λειτουργούν σε ένα είδος "αιώνιας" αναπλήρωσης». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε και στους προϊσταμένους των χαμηλών βαθμολογιών ή των πολύ υψηλών βαθμολογιών. Αξιολογούσαν όλους ως ανεπαρκείς ή όλους ως άριστους. «Παρατηρήθηκαν φαινόμενα πολύ χαμηλών βαθμολογιών σε υπαλλήλους που έχουν τυπικά προσόντα, αν όχι ανώτερα, τουλάχιστον ισάξια των αξιολογητών τους, με αποτέλεσμα ενόψει των επερχόμενων κρίσεων να αποτελούν απειλή για τους προϊσταμένους τους. Επίσης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο άλλοι προϊστάμενοι να βαθμολογούν όλους τους υπαλλήλους τους με 90 - 95 (όλοι άριστοι) και άλλοι με 60 -70 (όλοι ανεπαρκείς) χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία αλλά ανάλογα με την πολιτική του καθενός και τις προσωπικές σχέσεις του ή την εμπάθειά του», για να προσθέσει ο κ. Μάρκου ότι «συνεχίζουμε να απέχουμε από την αξιολόγηση, μετά και το κάλεσμα που απηύθυνε η ΑΔΕΔΥ.

Μέσω του ψηφίσματος ο Σύλλογος καταδικάζει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης «ως μία φαρσοκωμωδία και ιδιαίτερα τη χείριστη μορφή της: τη μορφή εκείνη που λειτούργησε ως τιμωρία έναντι των συναδέλφων μας μέσω άδικων και άθλιων βαθμών», επίσης, αναφέρει ότι «δεν έχουν τεθεί στόχοι για τους αξιολογούμενους, ώστε να υπάρχουν ποσοτικά - μετρήσιμα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις πολύ χαμηλές ή και τις πολύ υψηλές βαθμολογίες».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass