Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙ…

«Επιτυχημένη η αντικαπνιστική εκστρατεία στα Τρίκαλα»

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 16:43

«Επιτυχημένη» χαρακτηρίζει την εκστρατεία για το κάπνισμα στα Τρίκαλα ο Δήμος Τρικκαίων με αφορμή δημοσίευμα της «Ε» υπό τον τίτλο «Η Λάρισα κόβει το τσιγάρο».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «ο Δήμος Λαρισαίων, όπως ήδη ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δήμος Κοζάνης, ενισχύει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων τον Νοέμβριο του 2017, για το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα που πολλές φορές, ανεπιτυχώς, έχει προσπαθήσει να ισχύσει στη χώρα μας. Φαίνεται, τελικά, ότι διαμορφώνεται ένα πανθεσσαλικό μέτωπο, για μια ενέργεια που θα έπρεπε να είχε ήδη στηρίξει το ίδιο το κράτος.

Σε τέτοια θέματα δεν χωρούν τοπικισμοί και “βραβεία” πρωτιάς. Χωρούν, αντιθέτως, ανταλλαγές απόψεων και καλών πρακτικών, προκειμένου - σε κάθε φάση της υλοποίησης της συγκεκριμένης προσπάθειας - να διευκολύνονται οι λήψεις πολικών αποφάσεων και η υλοποίησή τους».

Το γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής Τρικκαίων χαρακτηρίζει ως «ανώνυμη πληροφορία», τις δηλώσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως «αόριστη πληροφορία» την εικόνα που αποκομίζει κάποιος επισκεπτόμενος την πόλη και τους όμορους Δήμους.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι: «Το μέτρο υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 μετά από προεργασία 2 ετών. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Παρέχεται πληροφοριακό υλικό σε Δήμους και φορείς που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην προσπάθεια. Έγιναν συζητήσεις με όλους τους τοπικούς φορείς (θεσμικούς και επαγγελματιών) με συνεχή στήριξη από μέρους τους. Πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι παντού, δυστυχώς μόνο από τη Δημοτική Αστυνομία. Υπάρχει στήριξη από πλήθος πανελλήνιας εμβέλειας συλλόγων, σωματείων, ιδρυμάτων και ινστιτούτων. Συνεχίζονται οι απαραίτητες δράσεις σε επίπεδο ενημέρωσης. Έχει ήδη υπάρξει συνεργασία με την τοπική κοινωνία μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων από επιστήμονες, και μέσω δράσεων από μαθητές σχολείων».

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους η δημοτική αρχή Τρικάλων αναφέρει ότι «μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν 218 έλεγχοι και επανέλεγχοι και επιβλήθηκαν 19 πρόστιμα. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης, στις παρυφές της και στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Το ελάχιστο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας εργάζεται και σε ώρες, κατά τις οποίες “δεν συνηθίζεται” να πραγματοποιούνται έλεγχοι.

Η προσπάθεια για την εφαρμογή του νόμου έχει επιτύχει σε υψηλότατο βαθμό. Θεωρούμε ότι είναι θέμα Παιδείας η ολοκληρωτική εφαρμογή του».

(σ.σ: Ένα και μοναδικό όσο και απλό ερώτημα -και- προς τον δήμο Τρικκαίων: Πώς μπορεί να εφαρμοστεί ένα αντικαπνιστικό μέτρο, όταν είναι γνωστό ότι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι δεν απασχολούνται μετά τις 10 το βράδυ;).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass