ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 4 ΕΤΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΑ

Καταδίκη 35χρονης για εμπρησμό από τον οποίο κινδύνεψε ο γιος της

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 15:52

ΒΟΛΟΣ

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδίκασε το Τριμελές Κακουργιοδικείο Βόλου, 35χρονη Λαρισαία σερβιτόρα, την οποία έκρινε ένοχη για εμπρησμό από αμέλεια, συνέπεια του οποίου ήταν να εκτεθεί σε κίνδυνο ο 4χρονος γιος της.

Σύμφωνα με το «Magnesia news», η γυναίκα κατηγορούνταν ότι στις 23 Νοεμβρίου 2016, ενώ έμενε σε διαμέρισμα στη Λάρισα με τα δύο της παιδιά, επιστρέφοντας από τη δουλειά της ως σερβιτόρα σε νυχτερινό κέντρο, νωρίς το πρωί, άναψε ένα κερί και το τοποθέτησε σε ένα πλαστικό μπουκάλι – διότι στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα – και στη συνέχεια ενώ το μεγάλο της παιδί πήγε στο σχολείο, αποκοιμήθηκε στο σαλόνι (λόγω της κούρασης και αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να κινδυνέψει να καεί το 4 ετών παιδί της, το οποίο έσωσαν τελικά πυροσβέστες.

Το δικαστήριο αθώωσε την 35χρονη για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε βαριά σωματική βλάβη, ενώ η έφεσή της έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Η κατηγορούμενη, που είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών, παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με διορισμένη δικηγόρο, ενώ κατέθεσε ότι αφού αντιλήφθηκε ότι το σπίτι γέμισε καπνούς από την πυρκαγιά, προσπάθησε αλλά χωρίς αποτέλεσμα να βγάλει από το σπίτι το καρότσι όπου βρισκόταν το παιδί της και στη συνέχεια βγήκε έξω και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων.

Όπως τονίστηκε στο Δικαστήριο το παιδάκι αφού το διέσωσε ο πυροσβέστης από το φλεγόμενο διαμέρισμα διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να μείνει αρχικά διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε δύο πλαστικές επεμβάσεις, με την κατάσταση του να έχει βελτιωθεί σήμερα, αλλά να αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για έκθεση ανηλίκου υπό στενή έννοια και από δόλο, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε να μην της αποδοθεί δόλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass