Κέντρο Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

* Ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Καρδίτσα και παρέχει δωρεάν συμβουλευτική στήριξη

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 17:00

Σε νέα φάση περνάει πλέον η λειτουργία του «Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας», έπειτα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της δομής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία του Κέντρου Γυναικών παρουσία μεταξύ άλλων του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, της γ. γρ. Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινής Κούβελα, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου Τσιάκου, των βουλευτών κ.κ. Χρυσούλας Κατσιαβριά και Παναγιώτας Βράντζα, του δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, της περιφερειακής δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου, του δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλη Παπανούσκα, στελεχών της Γ.Γρ. Ισότητας των Φύλων και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Κ.Γ.Κ.

Η αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτηρία Μπακαλάκου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το συμβουλευτικό κέντρο έπειτα από μια προσπάθεια 3 χρόνων που έρχεται -όπως είπε- ως συνέχεια δύο άλλων πολύ σημαντικών για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας γεγονότων: Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του και τη μεταφορά του στα νέα του γραφεία σε δημοτικό κτίριο.

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη λειτουργία της δομής έδωσε και ο σεβασμιότατος κ. Τιμόθεος, ενώ τόσο η κ. Κούβελα, όσο και ο κ. Αγοραστός, αλλά και ο κ. Αλεξάκος στους σύντομους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ώστε να ενταχθεί αφενός μεν το Κέντρο Γυναικών στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αφετέρου δε το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία στο ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε ξενάγηση των παρευρισκόμενων στον χώρο του Κέντρου Γυναικών από τη δ/ντρια του Κέντρου κ. Καίτη Βελεσιώτη.

Να σημειωθεί ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής, Νομικό και Σύμβουλο Απασχόλησης. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην προσέγγιση και υποστήριξη γυναικών με την οπτική του φύλου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που απευθύνονται σ’ αυτό.           Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή και πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι γυναίκες μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μονογονείς, οι ΑμεΑ, οι άνεργες.

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass