Υποδέχθηκε την κάρα του πολιούχου της Αγ. Σεραφείμ

* Η Καρδίτσα παρουσία των αρχών και πλήθους πιστών

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Απρ 2018 22:15

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Καρδιτσιώτες υποδέχθηκαν την Τίμια Κάρα του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού.

Στην υποδοχή παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών που έραναν με τριαντάφυλλα την ιερατική πομπή της Τίμιας Κάρας που ξεκίνησε από την δυτική είσοδο της Καρδίτσας και κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιέρο Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχής γενομένης από το Σάββατο, εξελίχθηκε ως εξής:

* Ωρα 7:00΄π.μ. Μετακομιδή της Τίμιας Κάρας του Αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ στη γενέτειρά του Πεζούλα Αγράφων και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου στον εκεί ομώνυμο Ιερό Ναό.

* Ωρα 5:00΄μ.μ. Μετακομιδή της Τίμιας Κάρας στον Προσκυνηματικό Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ Φαναρίου. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμόθεου. Προσκύνημα και Δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου.

* Ωρα 6:00΄μ.μ. Αναχώρηση από το Φανάρι για την Καρδίτσα. Ενδιάμεσες στάσεις έγιναν στο Παλαιοκκλήσι και έξω από τονΙ.Ν. Αγ. Δημητρίου Καρδίτσας στην οδό Φαναρίου.

* Ωρα 6:40΄μ.μ. Επίσημη υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου απέναντι από το ξενοδοχείο Άρνη και Λιτάνευση αυτής.

* Ωρα 7:00΄μ.μ. Αφιξη της λιτανευτικής πομπής στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας κα τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου.

* Ωρα 9.30΄μ.μ. Μετακομιδή της Τίμιας Κάρας στον Ι. Ν. Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας (Μετόχιον Ι.Μ. Κορώνης) και Ιερά Αγρυπνία.

Κυριακ΄Μυροφόρων

* Ωρα 7:00΄π.μ. Εναρξη Ορθρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

* Ωρα 8:45΄π.μ. Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μτροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου κ. Τιμόθεου μετά Ιερέων και Διακόνων.

* Ωρα 11.00΄π.μ. Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του εορταζομένου Αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ με την συμμετοχή Κλήρου, Αρχών και Λαού. Ιερά Αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

* Ωρα 6.00΄μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ (Μετόχιο Ι.Μ. Κορώνης) και Ιερά Παράκλησις ενώπιον της Τίμιας Κάρας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass