ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Κατάληψη του κόμβου Πυργετού

• Μεθαύριο Πέμπτη, διεκδικώντας την ολοκλήρωση του έργου για πρόσβαση στα παράλια Αγιάς και Τεμπών

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 21:43
Η πρωτοτυπία της ΠΑΘΕ στα Τέμπη. Κόμβος μόνο για το ένα ρεύμα κυκλοφορίας! Η πρωτοτυπία της ΠΑΘΕ στα Τέμπη. Κόμβος μόνο για το ένα ρεύμα κυκλοφορίας!

Κατάληψη του κόμβου Πυργετού θα κάνουν μεθαύριο Πέμπτη 26 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, κάτοικοι και επιχειρηματίες των παραλίων του νομού Λάρισας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «αποκλεισμό των παραλιακών οικισμών από την εθνική οδό, τη νέα ΠΑΘΕ».


Τη δράση οργανώνει η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας, οι καταστηματάρχες κέντρων αναψυχής της παραλιακής ζώνης των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, με τη συμμετοχή κατοίκων όλων των οικισμών.
«Μας κοροϊδεύουν εδώ και καιρό, ότι θα ολοκληρωθεί ο ημιτελής κόμβος Πυργετού, για να υπάρχει πρόσβαση από τον νέο αυτοκινητόδρομο, τη νέα εθνική οδό, προς τις παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας.
Τελευταία, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Αγιόκαμπο για να δει από κοντά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή, είχε δηλώσει ότι θα γίνει ο κόμβος στον Πυργετό και ότι το υπουργείο βρίσκεται στη φάση διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τους εργολάβους.
Υποσχέσεις ανεκπλήρωτες!», καταγγέλλει στην «Ε», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου και υποστηρίζει επίσης: «Αποκλείουν την πρόσβαση στα παράλια του νομού Λάρισας και μας απομονώνουν. Οι πελάτες μας από τη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν να έρθουν. Βάζουν εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη και καταστρέφουν τους επιχειρηματίες όλης της παραλιακής ζώνης. Ακόμη ένα καλοκαίρι πλησιάζει χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια να …ανοίξει ο κόμβος προς τα παράλια του νομού Λάρισας. Φημολογείται μάλιστα ότι θα κλείσει για τρεις μήνες και ο κόμβος στον Πλαταμώνα…».
Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας για τη συμμετοχή στην κατάληψη του κόμβου Πυργετού έχει ως εξής: «Ενημερώνουμε φορείς και κατοίκους της θιγόμενης περιοχής από τον αποκλεισμό τους από τη νέα ΠΑΘΕ (νέο αυτοκινητόδρομο) ότι την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 12 μ. η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας, θα πραγματοποιήσει δυναμική διαμαρτυρία στην περιοχή του κόμβου που δεν έγινε. Καλείστε όλοι να παρευρεθείτε».
Να σημειωθεί ότι στη νέα εθνική οδό, από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, μετά τις δύο σήραγγες, οι οδηγοί μπορούν να κατευθυνθούν προς τα παράλια από τον κόμβο Πυργετού, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στο αντίθετο ρεύμα. Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα ο κόμβος Πυργετού είναι «τυφλός», δεν έχει έξοδο για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Τεμπών, με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να βγει από τη νέα εθνική οδό στο σημείο αυτό να είναι αναγκασμένος είτε να βγει νωρίτερα στον Πλαταμώνα, είτε να προχωρήσει μέχρι τον Ευαγγελισμό και εκεί να κατευθυνθεί από τη νέα εθνική οδό και να ακολουθήσει πορεία προς τα πίσω από την παλιά εθνική -μέσω του χωριού Ευαγγελισμός- στην κοιλάδα των Τεμπών.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass