ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 19:03

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση όλων των Καρδιτσιωτών εργαζομένων την Τρίτη 1η Μάη, στις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Δικαστηρίων της πόλης απηύθυναν χθες μέσω συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊος Μπάτρας.


Όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους η 1η Μάη δεν είναι αργία, αλλά απεργία που όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τιμήσουν στη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για τα εργασιακά δικαιώματα.
Ειδικότερα, όπως είπαν μεταξύ άλλων οι δύο συνδικαλιστές, «οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, τα μνημόνια και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και του Δ.Ν.Τ βύθισαν τη χώρα μας σε καταστροφική ύφεση, σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διερεύνηση των κοινωνικών ανισοτήτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Οι τραπεζίτες, τα μεγάλα ΤΡΑΣΤ, οι πολυεθνικές που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, συνεχίζουν και διευρύνουν τα προνόμιά τους μένοντας στο απυρόβλητο και εκτός βαρών και ευθυνών. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά, γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις βάρβαρες και σκληρές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά, και ενωτικά στην απεργία την 1η Μάη για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για όλους και την προστασία των θέσεων εργασίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass