ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Στο Π.Θ. το κτίριο βαμβακουργίας Βόλου

* Με απόφαση της υπ. Εργασίας Εφης Αχτσιογλου

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 17:02

ΒΟΛΟΣ

Από τον Βόλο ξεκινά η επέκταση του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του που αφορά σε 1.100 ακίνητα σε όλη τη χώρα που ρημάζουν.

Αναλυτικότερα:

Συμφωνία με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί την έκταση της πρώην Βαμβακουργίας Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, ανακοινώθηκε χθες κατά την επίσκεψη, στον Βόλο, της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως δήλωσε η υπουργός, η οποία επιπλέον επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον πολυχώρο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Τσαλαπάτα του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, «πρόκειται για ένα τμήμα της τεράστιας περιουσίας του ΟΑΕΔ, με χώρους και κτίρια ερειπωμένα, κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα, το οποίο το Πανεπιστήμιο του Βόλου θα μπορέσει να αξιοποιήσει και να αναδείξει στο μέγιστο. Είναι, δε, σημαντικό ότι το πανεπιστήμιο διαθέτει πολυτεχνικές σχολές που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια».

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Πετράκης σημείωσε: «Θα αξιοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους τον χώρο με την ανέγερση φοιτητικών εστιών, διδακτηρίων και άλλων εγκαταστάσεων».

Σημειώνεται ότι η συνολική έκταση που παραχωρείται από τον ΟΑΕΔ στο πανεπιστήμιο είναι 87 στρέμματα, βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο της Νέας Ιωνίας και η αξιοποίηση του χώρου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης, καθώς οι σχετικές μελέτες είναι ήδη έτοιμες εκ μέρους του πανεπιστημίου.

ΣΤΟ 20% Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Αναφερόμενη και στο θέμα της ανεργίας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Την παραλάβαμε στο 27% και τρία χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, βρίσκεται στο 20% και στο τέλος της τετραετίας μας θα είναι στο 18%. Αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά και σε αυτό βοηθούν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στοχεύουμε να κρατήσουμε τους νέους με διάφορα κίνητρα εντός της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass