ΑΠΟ 17 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100χρονα δράσης του

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 17:04

Το ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «Μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση! Εμπρός λαέ με το ΚΚΕ. Με τη δύναμή μας – Για το δίκιο μας», προγραμματίζει 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την Ελλάδα εντός του 2018 το οποίο είναι το έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Κόμματος.

«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά,

γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός,

είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη,η βαθύτερη, η πιο πλατιά».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος «είναι η κορύφωση του μεγάλου εορτασμού για τον έναν αιώνα αγώνων και θυσιών που φεύγει, για τον νέο που ξεκινάει» σημειώνοντας ότι «με τον συμβολικό αριθμό «100», οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη την χώρα ξεκίνησαν ήδη από τον Απρίλη, με το διήμερο εκδηλώσεων στην Καισαριανή, την κεντρική ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.»

Προσθέτει ότι οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στο τέλος του έτους «έρχονται να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα. Έρχονται να αναδείξουν τη νέα προοπτική, το σοσιαλισμό, ενάντια σε ένα ξεπερασμένο σύστημα, τον καπιταλισμό, που στον 21ο αιώνα παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους λαούς να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων. Παίρνει πίσω δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη Θεσσαλία οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το προγραμμα του κομματος στις 17 Μαΐου στα Τρίκαλα  ομιλία με θέμα «Ο αστικός στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης και η στάση του εργατικού λαϊκού κινήματος» με ομιλητή τον : Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

«Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου – Οι πρώτες δεκαετίες». Ομιλήτρια: Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ διαχρονικά, η πείρα του Κόμματος και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Η κοινωνική συμμαχία σήμερα». Ομιλήτρια: Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass