ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

«Σταματήστε τις περικοπές, μας εξαθλιώνετε»!

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 18:57

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του Νομού οι οποίοι διατράνωσαν την αγανάκτησή τους στην κυβέρνηση«για την απάνθρωπη πολιτική που ασκείται στους συνταξιούχους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ κ. Παναγιώτης Πάλμος, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν η πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου κ. Παναγιώτα Βασιλάκου-Κατσιγιάννη, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Χρήστος Κολοβός και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αθήνας κ. Σούλα Ακζώτη.
Όπως τονίστηκε στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συνταξιούχων, «ηπολιτική που εφαρμόζεται σήμερα μετατρέπει εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και έχει σαν συνέπεια την εξαθλίωση όλων των συναδέλφων μας. Απαιτούμε:
• Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με την προσωπική διαφορά και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Όχι στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
• Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα προ μνημονίων επίπεδα.
• Όχι στη μείωση του αφορολογήτου.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα ό,τι η κυβέρνησή σας αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
• Να μη περάσουν τα νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
• Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία, φάρμακα, εξετάσεις. Την πλήρη επάνδρωση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ΠΕΔΥ, Κέντρων Υγείας, Αγροτικών Ιατρείων, με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση.
• Να καταργηθεί η εισφορά των συνταξιούχων στον κλάδο υγείας».
Οι συγκεντρωθέντες εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα σταλεί στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας,στα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass