ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Μέρες Μεσογειακής Αναιμίας

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 17:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

H Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής στην Υγεία, σε συνεργασία με την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Καρδίτσας και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνουν σε Ξενοδοχείο της Λίμνης μια πολύ σημαντική Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: «Μέρες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικών Συνδρόμων».

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση χθες, τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Δ/ντης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας κ. Ευτύχιος Ευτυχιάδης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάϊος Βαρελάς και ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.

Ειδικότερα, σε χαιρετισμό του ο κ. Ε. Δ. Βογιατζάκης MD, MPH, PhD επισήμανε τα εξής: «Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), μέσα από ένα σύνολο δράσεων, προωθεί την ανάπτυξη εργαλείων και εφαρμογών Ηλεκτρονικής Υγείας για τον ιατρό και τον ασθενή, αξιοποιώντας την Ιατρική με βάση τις ενδείξεις και τις κωδικοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, η ΕΕΜΕΠΥ συμμετέχει στη διοργάνωση της ειδικής επιστημονικής συνάντησης για τα θαλασσαιμικά σύνδρομα και τη Δρεπανοκυτταρική νόσο, σε συνεργασία με την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Καρδίτσας, η οποία προσφέρει σημαντικό ιατρικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή ευθύνης της. Σε μια εποχή δημοσιονομικών περιορισμών, η Ηλεκτρονική Υγεία (e-Health) μπορεί να θεωρηθεί ως μια πραγματική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό των εθνικών συστημάτων υγείας, τόσο για τον εξορθολογισμό τους, για να γίνουν πιο αποδοτικά, και βιώσιμα, αλλά και για να αυξηθεί η προσβασιμότητα και η ποιότητα, στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο συνδυασμός δε με συγκεκριμένα κλινικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα (Patient and Professional Pathways), προσφέρει στον ιατρό καλύτερη πρόσβαση και διαχείριση στις πληροφορίες, όπου και αν βρίσκονται, για τους ασθενείς ευελιξία και πληθώρα επιλογών και τελικά για το σύστημα υγείας, στο σύνολό του, καλύτερο συντονισμό και επικέντρωση, περισσότερο στην πρόληψη, από τη θεραπεία, μειώνοντας το κόστος, αυξάνοντας της ποιότητα και παράλληλα, συμβάλλοντας θετικά στην ενίσχυση της ισότητας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας».

Από την πλευρά του ο κ. Ευτυχιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα θαλασσαιμικά σύνδρομα και η Δρεπανοκυτταρική νόσος, από δυνητικά θανατηφόρα νοσήματα στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, σήμερα έχουν μεταπέσει σε χρόνιες καταστάσεις, με τους πάσχοντες να ζουν μια φυσιολογική ζωή, να ενηλικιώνονται, να εργάζονται, να δημιουργούν δική τους οικογένεια και γιατί όχι και απογόνους. Η μόνη θεραπευτική προσέγγιση σήμερα, που προσφέρει πλήρη ίαση, είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, σε επιλεγμένους δυστυχώς πάσχοντες και η πολυαναμενόμενη γονιδιακή θεραπεία. Στη φετινή συνάντηση, θα αναλυθεί η διαδρομή της γνώσης μας, από τη βιολογία των νοσημάτων στην καθημερινή κλινική πράξη, από έμπειρους ομιλητές, πολλοί από τους οποίους έχουν αφιερώσει όλοι την επιστημονική τους καριέρα στη μελέτη και αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass