ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ

Μία μόνο Διεπαγγελματική Φέτας που θα ανήκει στο προϊόν, όχι σε επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 17:00

Σύμφωνη με την καθολική συμμετοχή όλων των φορέων, που εμπλέκονται στη Φέτα, δηλώνει σε ανακοίνωση της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ (Ε.Δ.Ο.Φ), της οποίας μέλη-φορείς είναι η Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ (162 τυροκομικές επιχειρήσεις), ο Σύλλογος Τυροκόμων Θεσσαλίας-Ελλάδος (48 τυροκομικές επιχειρήσεις) και ο Σ.Ε.Κ (56 Οργανώσεις συμμετοχής αιγοπροβατοτρόφων).


Με αφορμή τις τελευταίες διεργασίες, που γίνονται με την πρωτοβουλία του Υπ.Α.Α & Τ., για τη δημιουργία μίας και μοναδικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, κάτι που εξ’ αρχής με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων των φορέων της η Εθνική Διεπαγγελματική μας Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ αφήνει αιχμές κατά ορισμένων παραγόντων του ΣΕΒΓΑΠ και τονίζει πως «η Διεπαγγελματική Φέτας ανήκει στο προϊόν και στους πρωταγωνιστές του. Δεν ανήκει σε κανέναν φορέα και πολύ περισσότερο σε καμιά επιχείρηση».
Ακόμη η Εθνική Διεπαγγελματική μας Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ «καλεί το Υπουργείο να συμβάλει στην έγκριση μίας και μόνης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που προβλέπονται στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο».
-Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΔΟΦ αναφέρει τα εξής: Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» και πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια ορισμένων, τα οποία εξυπηρετούν τους τακτικισμούς, ιδίως αυτών που επιθυμούν για λογαριασμό τους να βρεθούν ένα βήμα μπροστά, εις βάρος όμως της φέτας και της αιγοπροβατοτροφίας, τορπιλίζοντας τη δημιουργία μίας και μόνης Διεπαγγελματικής στον χώρο της Φέτας, η οποία θα περιλαμβάνει τους πάντες (μικρούς, μεσαίους και μεγάλους, συνεταιρισμούς κ.ά), που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή της. Οι δηλώσεις και θέσεις ορισμένων παραγόντων του ΣΕΒΓΑΠ, οι οποίες κινούνται γύρω από το επιχείρημα ότι αντιπροσωπεύουμε τη μεγαλύτερη ποσότητα και άρα είμαστε δήθεν έτοιμοι για την έγκριση της διεπαγγελματικής, παραγνωρίζοντας και απαξιώνοντας ταυτόχρονα την Οργάνωσή μας, η οποία εμπροθέσμως, κατέθεσε πλήρη φάκελο στις υπηρεσίες του Υπ.Α.Α & Τ., δεν βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος συνεννόησης και πολύ περισσότερο εμπιστοσύνης μεταξύ μας, ειδικά αυτήν την περίοδο που η αξία της φέτας και του αιγοπρόβειου γάλακτος κατρακυλάνε επικίνδυνα. Είναι φανερό ότι κάποιοι «θέλουν και δεν θέλουν» την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Φέτας. Τηνθέλουν στη περίπτωση που θα είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, και δεν τη θέλουν, τη στιγμή που δεν θα έχουν την δυνατότητα να την ελέγξουν. Λοιπόν, για να εξηγούμαστε! Η Διεπαγγελματική Φέτας ανήκει στο προϊόν και στους πρωταγωνιστές του. Δεν ανήκει σε κανέναν φορέα και πολύ περισσότερο σε καμμία επιχείρηση. Αν ειλικρινά είμαστε διατεθειμένοι να προστατεύσουμε τη φέτα και την αξία της, υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες στο υπό έγκριση όργανο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση φέτας ΠΟΠ». Αν οι σκοποί μας είναι μέσω της διεπαγγελματικής να ωφεληθούμε εμείς προσωπικά και η επιχείρησή μας, τότε καλύτερα είναι να σταματήσουμε εδώ. Εμείς ως Ε.Δ.Ο.Φ., φυσικά στεκόμαστε μακριά από κάθε είδους συνδικαλιστική ή άλλου είδους σκοπιμότητα. Σε καμιά περίπτωση, αυτή η διεπαγγελματική δεν θα αποτελέσει το όχημα για την επιχειρηματική ή συνδικαλιστική ανέλιξη κανενός μας. Είναι «βαθιά νυχτωμένοι», αν κάποιοι νομίζουν ότι παρουσιάζεται η ευκαιρία τους.
Ο σκοπός είναι να κάνουμε μια διεπαγγελματική πρότυπο, η οποία:
* Να επιβάλλει τα συστήματα και τις προδιαγραφές του προϊόντος, χωρίς παρεμβάσεις, που θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του.
* Να προστατεύει τον κλάδο της εγχώριας αιγοπροβατοτροφίας, αξιοποιώντας την ντόπια παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος.
* Να επιβάλλει ρυθμιστικό πλαίσιο τόσο στην εσωτερική όσο και στη εξωτερική αγορά, για την προστασία της αυθεντικής φέτας από διάφορες απομιμήσεις.
* Να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εμπορικές διατλαντικές συζητήσεις, όταν αυτές προετοιμάζονται σε βάρος του προϊόντος.
* Να αντιμετωπίζει τους κίνδυνους εναρμονισμένων πρακτικών και των συνθηκών ολιγοπωλίου.
* Να προβάλλει και να προωθήσει τη μοναδικότητα της φέτας ΠΟΠ
* Να αντιμετωπίσει τους κίνδυνους αλλοίωσης του προϊόντος και κάθε μορφής αθέμιτου ανταγωνισμού.
Καταλήγοντας η ΕΔΟΦ καλεί «γι’ άλλη μια φορά το Υπ.Α.Α. & Τ. να αναλάβει τις ευθύνες του και να κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον του εθνικού μας προϊόντος και του εγχωρίου αιγοπρόβειου γάλακτος και να συμβάλει στην έγκριση μίας και μόνης διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που προβλέπονται στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο».
Επισημαίνουμε γι’ άλλη μια φορά την συμμετοχή όλων των φορέων στη προσπάθεια αυτή. Για να προστατευθεί το εθνικό μας προϊόν, απαιτείται συνέργεια, κοινή διεκδίκηση κι αυτοέλεγχος σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass