ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

Στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο του ν. Καρδίτσας

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 17:30

«Ο τουρισμός με την αγροδιατροφή μπορούν να εκτινάξουν την τοπική ανάπτυξη» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του τουρισμού στην Π.Ε. Καρδίτσας».

Για να τονίσει μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ότι «στην σημερινή πολύ δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, κατά την άποψή μου, τρείς είναι οι δομικοί πυλώνες που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας που έχει πληγεί βαριά από την κρίση και αυτοί είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

Εδραιωμένη πεποίθησή μου είναι ότι ο Νομός Καρδίτσας πρέπει να έχει ξεχωριστό ρόλο στην διάνοιξη της οδού πάνω στην οποία θα κινηθεί η Ελλάδα για να βγει οριστικά από το τέλμα της υπανάπτυξης. Βασικός λόγος είναι ότι ο Νομός μας διαθέτει τα εχέγγυα που μπορούν να δώσουν ώθηση στους δυο από τους τρείς βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες που προανέφερα, στην γεωργία και στον τουρισμό».

Καταθέτοντας προτάσεις για «πλήρη αξιοποίηση των κατά τόπους πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων, με βασική επιδίωξη την διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιοχής μας, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους» ο κ. Κωτσός κατέληξε υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να συμπεριληφθεί στην τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ ο Νομός Καρδίτσας, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του εναλλακτικού, θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού για όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης απόλυτη ανάγκη είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για την κατασκευή τόσο του βόρειου τμήματος, Τρίκαλα – Εγνατία, όσο και του Νότιου τμήματος, Ξυνιάδα – Λαμία (ΠΑΘΕ) του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, του πολύπαθου Ε65!

Επιβεβλημένη ακόμη είναι η άσκηση συνεχών πιέσεων προς κάθε κατεύθυνση για λειτουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα, διότι θα φέρει τα υδροπλάνα στην περιοχή μας και για ολοκλήρωση και πλήρη αξιοποίηση (μέσω και σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια) του μικρού δημοτικού αεροδρόμιου Μυρίνης, το οποίο μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση του αεραθλητισμού και στην κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων VIP στο Νομό Καρδίτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass