«Τα μνημόνια «έκοψαν» το 40% του εισοδήματος των δημ. Υπαλλήλων»

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 18:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε για ενημέρωση των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ενόψει της Πανελλαδικής αγωνιστικής κινητοποίησης της 30ηςΜαΐου, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Πάιδας.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου η ίδια αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική όχι μόνο δεν πρόκειται να τελειώσει αλλά αντίθετα τα επόμενα χρόνια αναμένονται νέες δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Πάιδας δήλωσε πως η μνημονιακή λαιμητόμος μέχρι σήμερα έχει «κόψει» περίπου το 40% του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τα περισσότερα στελέχη έχουν συνταξιοδοτηθεί και οι απώλειες δεν αναπληρώθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα το δημόσιο να χαρακτηρίζεται από υποστελέχωση στις περισσότερες υπηρεσίες του.

Επίσης αμφισβήτησε έντονα τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού κ. Γεροβασίλη, ότι επίκεινται προλήψεις 7.900 υπαλλήλων το 2019 στον δημόσιο τομέα.

Αναφερόμενος στην πανεθνική ημέρα δράσης που θεσπίστηκε από τα συνδικάτα, επισήμανε ότι όλοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, επιστήμονες, έμποροι, βιοτέχνες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αντιστέκονται σθεναρά στην επέλαση της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης.

«Οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα μνημονιακά χρόνια στη χώρα μας είναι αδιέξοδες και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, αφού με βάση τα στοιχεία, από τους 14 μισθούς έφτασαν σήμερα να παίρνουν μόνο 9,5 τον χρόνο!Ο αγώνας μας θα είναι πολυμέτωπος και δεν πρόκειται να περιοριστεί στην 24ωρη απεργία της 30ης Μαΐου. Η κοινωνική συμμαχία μας θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο με στόχο να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από τα εισοδήματά μας και να τερματίσουμε την λιτότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιδας.

Σε ό,τι αφορά στα αιτήματα, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ επισήμανε την ανάγκη της επαναφοράς των χαμένων μισθολογικών εσόδων, την διατήρηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών όπου υπάρχει και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που χαρακτήρισε ανθρωποκτόνο.

Επιπλέον ζήτησε την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη, που στερεί την δυνατότητα υπαλλήλων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις να πάρουν θέσεις ευθύνης, αλλά και τον νόμο για την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη αλλά αφού δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αξιοκρατίας και όχι να κρίνονται οι υπάλληλοι από διορισμένα κομματικά στελέχη.

Τέλος ζήτησε την θέσπιση αφορολογήτου ορίου 12.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass