Ο Έρωτας μέσα από το δημοτικό τραγούδι

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 18:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα ένα πολύ σημαντικό συνέδριο πανελλαδικής εμβέλειας με θέμα: «Ο Έρωτας μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι αφιερωμένο στον Claude Fauriel (1772 – 1844)».

Το συνέδριο οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και χωριό με σπουδαία παράδοση στο δημοτικό τραγούδι.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 1/6/2018, το απόγευμα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στον ClaudeFauriel και την προσφορά του στην Ελλάδα, στα Γράμματα και τη συμβολή του στον Αγώνα του 1821.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στη σχέση και τη θέση του έρωτα , στο δημοτικό τραγούδι. Είναι ένα πεδίο , στο οποίο καταγράφονται τα αισθητικά πρότυπα για τη γυναίκα και τον άνδρα. Την ίδια στιγμή, ο έρωτας αναδεικνύεται σε μορφή εκδήλωσης παθών, συγκρούσεων και αντιμετώπισης της πολιτισμικής και εθνοτικής ετερότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass