Αγεφύρωτη διαφορά η απλή αναλογική

ΔΙΑΦΩΝΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΣ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 22:12
Από τη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με τους αιρετούς Από τη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με τους αιρετούς

«Η ισοπεδωτική προσέγγιση, οι αφορισμοί και η στείρα αντιπαράθεση, δεν εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες» επανέλαβε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Δημ. Παπαδημόπουλο και όλους τους δημάρχους του νομού επιβεβαιώνοντας τη βασική διαφωνία που αφορά στην καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Η σύσκεψη του κ. Σκουρλέτη με τους αιρετούς, που έγινε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, αφορούσε στον «Κλεισθένη Ι», το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που μεταξύ άλλων καθιερώνει την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες αναφερόμενος στην πολύωρη σύσκεψη με τους αιρετούς τόνισε πως «το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως, παρά τα όσα λέγονται, μπορεί να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση».

Για να προσθέσει ότι «είναι επιβεβλημένη η ανάγκη διαλόγου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ζητήματα της δημοκρατίας. Αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική αντικαθιστώντας το πιο παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα που υπάρχει σήμερα».

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Νωρίτερα και με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός υπογράμμισε τη διαφωνία του με το ΥΠΕΣ λέγοντας ότι «έχουμε διαφορετική άποψη». Για να προσθέσει ότι ο «Κλεισθένης Ι», «δεν είναι για την κοινωνία και δεν εξυπηρετεί τους πολίτες. Εμείς καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μετάβαση στην περιφερειακή διακυβέρνηση» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Τ.Α. με «επάρκεια πόρων και ανθρώπινου δυναμικού» κατέληξε τονίζοντας ότι «η απλή αναλογική δεν έχει την αρχιτεκτονική της διοίκησης».

ΒΑΣΗ

Σε αντίθετη κατεύθυνση ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης τόνισε πως «ο “Κλεισθένης” αποτελεί σοβαρή βάση για συζήτηση» για να υπογραμμίσει την «κοινή διαπίστωση ότι μπορούμε μέσα από τις όποιες διαφωνίες να καταλήξουμε στη σύνθεση». Σημειώνοντας επιμέρους προτάσεις που κατέθεσε στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε το σκέλος του πλαφόν εισόδου όπως και της ενίσχυσης της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή όπως και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου «να εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα των δήμων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικ. Παπαδόπουλος, οι δήμαρχοι, Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, Κιλελέρ Θαν. Νασιακόπουλος, Τεμπών Κων. Κολλάτος, Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιος καθώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου και Μ. Σαρρής.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass