Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις 4 εκατ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Βόλο

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:51

ΒΟΛΟΣ

Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Δήμου Βόλου Αχ. Μπέου Αχιλλέα, του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεων. Μπακούρα και της διευθύντριας Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων Ευθυμίας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε χθες Δημαρχείο.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην δημοτική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, η οποία θα ολοκληρωθεί παρέχοντας στους δημότες τη δυνατότητα σύνδεσης εντός του Α’ εξαμήνου 2019. Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στις επενδύσεις δικτύου που περιλαμβάνονται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2018-2022 της εταιρίας που για την περιοχή του Βόλου αγγίζουν τα 4 εκ. € σε υφιστάμενες και νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής ενότητας της Ν. Αγχιάλου και της κοινότητας των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας για την περιοχή της Ν. Αγχίαλου, προβλέπεται η έναρξη των εργασιών τον Ιανουάριο του 2019 και αναμένεται οι εργασίες επέκτασης του δικτύου συνολικά 11,6 χιλιομέτρων να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2019. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Ο, κ. Μπέος, ανέθεσε στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες μελέτες για την σχετική έγκριση χρήσης χώρου της Ν. Αγχιάλου για την εγκατάσταση σταθμού υποβιβασμού πίεσης ΙRI και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης των ήδη τοποθετημένων μετρητών για 7 δημοτικά κτίρια τα οποία είναι ολοκληρωμένα προς τροφοδότηση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Σχετικά Άρθρα