Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθεώρηση σε έργα της Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ε.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 17:00
Στη λεωφόρο Καραμανλή Στη λεωφόρο Καραμανλή

Στο πλαίσιο των τεχνικών συναντήσεων, που προβλέπονται να γίνονται κάθε χρόνο με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια στελέχη των Υπουργείων και τα Στελέχη του Ε.Π Θεσσαλίας-Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, για την πορεία του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου, η προγραμματισμένη συνάντηση στη Λάρισα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η ατζέντα των θεμάτων ήταν μεταξύ άλλων η παρουσίαση της υποβληθείσας Ετήσιας Έκθεσης 2017 του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Δυσκολίες και προβλήματα υλοποίησης, η πορεία υλοποίησης του Ε.Π. / ενέργειες επιτάχυνσης/προβλέψεις δαπανών, η πορεία επίτευξης στόχων Πλαισίου Επίδοσης – Επανεξέταση και προτάσεις αντιμετώπισης, η δημοσιότητα, κ.α.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας «για μια ακόμα φορά αναδείχθηκε η ικανοποιητική πορεία του ΠΕΠ, στο πλαίσιο των απαιτήσεων Συστήματος Διαχείρισης και Στόχων Επίτευξης που έχουν τεθεί. Τα έργα που υλοποιούνται στον τομέα των μεταφορών –οδικά και σιδηροδρομικά-, του περιβάλλοντος –υδρεύσεις, αποχετεύσεις κ.α.- της Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής, της Υγείας και άλλων τομέων , κρίνονται σημαντικά τόσο για το ίδιο το Πρόγραμμα και τους στόχους του, όσο και για τη Θεσσαλία και τους πολίτες. Ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας Διαχείρισης για περαιτέρω ενεργοποίηση του ΠΕΠ και τα επιμέρους βήματα και τις ενέργειες για κάθε Τομέα του Προγράμματος που συζητήθηκαν στη Συνάντηση, στο πλαίσιο και της 2ης Αναθεώρησης που σχεδιάζεται στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ την τρέχουσα περίοδο, δίνουν ώθηση στο Πρόγραμμα, ενεργοποιώντας νέους τομείς, όπως είναι η Επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Οικονομία, η Διαχείριση Απορριμμάτων, η Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων κ.α. Με προγραμματισμό , σχεδιασμό και συνεργασίες, αναπτύσσουμε το ΠΕΠ και στηρίζουμε την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας».

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της Προγραμματισμένης συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και στον Βόλο, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα στην Τοπική Μονάδα Υγείας - Το.Μ.Υ. Αγ. Γεωργίου Λάρισας που λειτουργεί η 5η ΥΠΕ, με χρηματοδότηση από το ΕΠ ΜΔΤ 2014-2020, ενώ το Κλιμάκιο της ΕΕ, περιηγήθηκε ακόμη στα έργα της Λίμνης Κάρλας, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σχετικά Άρθρα