Παραδόθηκε το αντλιοστάσιο στον Μέγα ποταμό

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2018 17:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ένα έργο υψηλής σπουδαιότητας για την ευρύτερη περιοχή του Βορειοανατολικού υδραυλικού συστήματος απορροής των υδάτων από την περιοχή της Καρδίτσας, παραδόθηκε χθες προς χρήση.

Πρόκειται για το αντλιοστάσιο που κατασκευάστηκε στον ποταμό Μέγα λίγο μετά την κοινότητα Κόρδας στην περιοχή Κλοκοτού, με στόχο να μεταφέρει ποσότητες νερού από τον Μέγα προς τον Πηνειό ώστε να χαμηλώνει η στάθμη του ποταμού Μέγα σε περιόδους έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Το έργο που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από πιστώσεις του ΠΕΠ παραδόθηκε χθες προς χρήση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο με την παρουσία και του Δ/ντη της Δ/νσης Τεχνικών έργων κ. Δ. Κουτρομάνου στον τοπικό ΓΟΕΒ.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο και ενημερώθηκε από τον κ. Τσιάκο και τον κ. Κουτρομάνο για τις δυνατότητές του ενώ συνομίλησε και με τους δεκάδες αγρότες της περιοχής που παραβρέθηκαν στην παράδοση. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου εξηγώντας ότι η σημασία του είναι πολλαπλή καθώς είναι στη βάση του αντιπλημμυρικό αλλά σαφώς επιτελεί και άλλους σκοπούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass