Οδηγός για τη στήριξη των επενδύσεων στην Ε.Ε.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INVESTEU ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ 650 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 22:20

Εναν οδηγό που θα καθοδηγεί τους επενδυτές στο σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων παρουσίασε στους Ευρωπαίους εταίρους του χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Κατά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Αγοραστός ήταν ο εισηγητής για το InvestEU, για το χρήσιμο αυτό εργαλείο, για τον οδηγό που θα μπορεί κανείς εύκολα και με σαφήνεια να βρίσκει τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις χρηματοδοτικές πηγές, το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη για τις επενδύσεις.

Το Πρόγραμμα InvestEU σκοπεύει να ενεργοποιήσει 650 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις στην ΕΕ και η σύσκεψη για αυτό πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της ΕτΠ κ. Καρλ – Χάινζ Λαμπέρτζ, των εισηγητών της Επιτροπής των Περιφερειών για τις επιμέρους πολιτικές του Πολυετούς Χρηματοδοτικού Πλαισίου 2021-27

"Μέσα σε αυτό θα υπάρχει και το πακέτο Γιούνκερ, μέσα σε αυτό θα υπάρχουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στην ουσία γίνεται ένα εύκολο, ευέλικτο, συγκεκριμένο εργαλείο στο οποίο θα μπορεί ο καθένας να ανατρέξει και να βρίσκει τις πληροφορίες που θέλει για τις χρηματοδοτήσεις. Οι χρηματοδοτήσεις μαζί με τη μόχλευση και το χρηματοδοτικό πακέτο Γιούνκερ πιστεύει η Ευρώπη ότι τα επόμενα χρόνια θα φτάσουν στα 650 δισ. ευρώ. Νομίζω ότι ο πληροφορημένος πολίτης, ο πληροφορημένος μάνατζερ, ο πληροφορημένος περιφερειάρχης, δήμαρχος, θα μπορεί να σχεδιάζει ευκολότερα. Θα δίνουμε στην ουσία μια γνωμοδότηση που θα μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή από όσους σχεδιάζουν επενδύσεις. Θα τους δώσει την ευκολία να μην σπαταλούν χρόνο ή δυνάμεις. Τους δίνουμε έτοιμο τον οδηγό για να μπορέσουν να φτάσουν στο επόμενο στάδιο που είναι ο σωστός σχεδιασμός" δήλωσε στην "Ε" ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα InvestEU θα συνενώσει υπό την ίδια στέγη τα πολυάριθμα χρηματοδοτικά μέσα της Ε.Ε. που διατίθενται επί του παρόντος για τη στήριξη των επενδύσεων στην ΕΕ, ώστε η ενωσιακή χρηματοδότηση για επενδυτικά έργα στην Ευρώπη να καταστεί απλούστερη, αποδοτικότερη και πιο ευέλικτη. Το πρόγραμμα InvestEU περιλαμβάνει το Ταμείο InvestEU, τον Συμβουλευτικό Κόμβο InvestEU και την Πύλη InvestEU. Θα ενισχύσει περαιτέρω τη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα στηρίξει τις επενδύσεις και την καινοτομία στην ΕΕ. Θα διαρκέσει από το 2021 έως το 2027 και βασίζεται στην επιτυχία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ, μέσω της παροχής εγγυήσεων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ώστε να στηριχθούν οι επενδύσεις και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση στην ΕΕ. Το InvestEU σκοπεύει να ενεργοποιήσει 650 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Το Ταμείο InvestEU θα στηρίζει τέσσερις τομείς πολιτικής: βιώσιμες υποδομές• έρευνα, καινοτομία και ψηφιοποίηση• μικρομεσαίες επιχειρήσεις• και κοινωνικές επενδύσεις και δεξιότητες. Το InvestEU θα διαθέτει επίσης ευελιξία: θα μπορεί να αντιδρά στις αλλαγές της αγοράς και οι προτεραιότητες πολιτικής του θα μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Ο Συμβουλευτικός Κόμβος InvestEU θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και βοήθεια ώστε να συμβάλει στην κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη διάρθρωση και την υλοποίηση έργων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ικανοτήτων. Η πύλη InvestEU θα φέρνει σε επαφή τους επενδυτές και τους φορείς υλοποίησης έργων παρέχοντας μια βάση δεδομένων η οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμη και φιλική προς τον χρήστη.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Της απεσταλμένης μας Ζωής Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass