Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιομηχανική κάνναβη η φυτεία στο Καλλίθηρο!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο 44ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 17:00

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ελεύθερος αφέθηκε ο 44χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση της φυτείας κάνναβης στο Καλλίθηρο και την εκρίζωση 10.564 δενδρυλλίων, καλλιέργεια η οποία είναι δηλωμένη σε 24χρονο συγγενή του που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται εκτός Καρδίτσας αυτές τις ημέρες.

Ο 44χρονος στον ανακριτή ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, ότι ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, είναι νόμιμη, και ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με την εν λόγω καλλιέργεια. Σημείωσε δε ότι εάν το επιθυμούσε δεν είχε νομικό κώλυμα να ασχοληθεί με αντίστοιχη καλλιέργεια. Ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό όρο να μη φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ της ΕΡΤ  όντως ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ . Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι, γιατί δεν έγινε έλεγχος πριν την εκρίζωση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία συντηρεί το μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και γιατί δεν έγινε έλεγχος στο αρμόδιο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του νομού Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ειπώθηκε ότι δεν προσκομίστηκαν τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της καλλιέργειας, από την άλλη ο 44χρονος λόγω παλαιοτέρων υποθέσεων δεν είχε δικαίωμα να ασχοληθεί με συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιας από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου και των εμπλεκομένων προσώπων της αστυνομίας.

Ο 24χρονος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ακόμη εκτός Καρδίτσας και αναμένεται να εμφανιστεί στις αστυνομικές αρχές πιθανότατα τη Δευτέρα. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

ΠΗΓΗ ert.gr  

Σχετικά Άρθρα