Κουβέλης: Να συγκροτηθεί προοδευτικός πόλος και στην Ελλάδα

Η Κεντροαριστερά κατακρημνίστηκε όταν απαρνήθηκε βασικές αρχές της

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 16:23

ΑΘΗΝΑ
«H απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, όσο και η απαγόρευση εισόδου σε δύο διπλωματικούς από τη Ρωσία, είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από γεωπολιτικά και άλλα ενδιαφέροντα για τη χώρα μας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.


«Πρόκειται για μία κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία υπαγορεύθηκε από τη σπουδαιότητα του θέματος» πρόσθεσε. «Από κει και πέρα παραμένει σταθερή η επιλογή της εξωτερικής μας πολιτικής για καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και η επιλογή μας να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μία συζήτηση με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα σχέσεων και συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την ανάγκη «να συγκροτηθεί, να διευρυνθεί και να προχωρήσει ο προοδευτικός πόλος, διότι στη χώρα μας, θα έλεγα και στην Ευρώπη, ο διπολισμός με την παρουσία του συντηρητικού πόλου από τη μια και του προοδευτικού από την άλλη, είναι γεγονός». Παρατήρησε, δε, ότι «το επίπεδο της έκφρασης αυτού του προοδευτικού πόλου, στο επίπεδο των πολιτικών ηγεσιών, εκεί παρουσιάζονται σημαντικές δυσκολίες με συγκεκριμένη καταγραφή και με τις θέσεις ιδιαίτερα του ΚΙΝΑΛ».
«Αυτό που διακηρύσσει σήμερα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με την αυτοαναφορά τους, τουλάχιστον, στη Σοσιαλδημοκρατία και στην Κεντροαριστερά. Δεν είναι απλά ένας γεωγραφικό χώρος η Κεντροαριστερά ούτε η Σοσιαλδημοκρατία.
Πολύ, δε, περισσότερο, η αριστερή Σοσιαλδημοκρατία είναι ένας χώρος πολιτικού περιεχομένου. Είναι ένας χώρος, ο οποίος, από την ώρα που αρνήθηκε βασικές του αρχές και πολιτικές του αξίες, κατακρημνίστηκε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί πια συνείδηση ή οφείλει να αποτελεί συνείδηση των κοινωνικών δυνάμεων που πρέπει να αντιληφθούν και αντιλαμβάνονται ότι άλλο πράγμα είναι να αναφέρεσαι στην Κεντροαριστερά και άλλο πράγμα να υπηρετείς επί της ουσίας το πολιτικό περιεχόμενο μίας Κεντροαριστεράς, πολύ δε περισσότερο μίας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής πορείας» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass