Πιλοτικό πρόγραμμα για πλημμύρες στο ν. Τρικάλων

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 17:04
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Ερευνητικό πιλοτικό πρόγραμμα για τον πλημμυρικό κίνδυνο, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε. Τρικάλων προχώρησαν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, ομόφωνα άναψε πράσινο φως κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων, εγκρίνοντας το πρακτικό παραλαβής του 1ου Μέρους της Α΄ Φάσης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ερευνητικού Πιλοτικού Προγράμματος. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο έχει ως τίτλο «Πολυκριτηριακή Ανάλυση για την εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου και την Εύρεση Βέλτιστων Θέσεων για την Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στην περιοχή Τρικάλων».

Αναλυτικά

Οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε. Τρικάλων, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, προχώρησαν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) – Σχολή Πολιτικών Μηχανικών – Τομέας Υδατικών Πόρων και από κοινού ανέθεσαν στο ίδρυμα αυτό την εκπόνηση ενός Ερευνητικού – Πιλοτικού Προγράμματος με τίτλο «Πολυκριτηριακή Ανάλυση για την Εκτίμηση του Πλημμυρικού Κινδύνου και την Εύρεση Βέλτιστων Θέσεων για την Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στην περιοχή Τρικάλων».

Μέχρι σήμερα, εντός του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται στο άρθρο (5) της Προγραμματικής αυτής Σύμβασης, ολοκληρώθηκε το 1ο μέρος της Α΄ Φάσης του Προγράμματος, το οποίο αφορά στη σύνταξη από το Ε.Μ.Π. ενός τεύχους που αναφορικά με το πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος καθώς και των βασικών σημείων της μεθοδολογίας που θα αναπτυχθεί, καθώς και στη δημόσια παρουσίασή του, κάτι που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass