Γεύση Θεσσαλίας πήραν Ισραηλινοί

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2018 17:02

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξένησε μια δημοσιογραφική αποστολή από το Ισραήλ με αφορμή την πρώτη πτήση charter της αεροπορικής εταιρείας «Tus Airways» που προσγειώθηκε στη Νέα Αγχίαλο στις 16 Ιουλίου προερχόμενη από το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ.

Στο πλαίσιο της προβολής και ανάδειξης των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. στο Ισραήλ, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το Τ.Ο. Easy Travel, η φιλοξενία δύο δημοσιογράφων μεγάλων και έγκριτων μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ. Πρόκειται για τους κ.κ. BLEICH MARC και SASSON AVSHALOM οι οποίοι ήταν μεταξύ των επιβατών της πρώτης πτήσης.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους προορισμούς της Θεσσαλίας, να γευτούν τις θεσσαλικές γεύσεις, να νιώσουν τη θεσσαλική φιλοξενία σε μια ξενάγηση και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες. Αναλυτικότερα, ξεκίνησαν από τη Μαγνησία, όπου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τους καλωσόρισε και τους ξενάγησε στα αξιοθέατα της πόλης του Βόλου.

Από εκεί μετέβησαν στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, όπου η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας φρόντισε για την άψογη φιλοξενία τους και την ακόμα καλύτερη γευσιγνωσία, μέχρι την επόμενη ημέρα να μεταφερθούν στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Γνώρισαν τις ομορφιές των Μετεώρων, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης και το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού της Καλαμπάκας, συνέχισαν προς την Καρδίτσα και τη λίμνη Πλαστήρα, όπου γεύτηκαν μοναδικά εδέσματα της περιοχής και την τελευταία ημέρα γνώρισαν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης της Λάρισας.

Η ξενάγηση στη Λάρισα εμπεριείχε, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Διαχρονικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο μεγαλειώδες Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας όπως και στον λόφο «Φρούριο», όπου βρισκόταν η οχυρωμένη Ακρόπολη της αρχαίας πόλης και έκλεισε με μια βόλτα στην τοπική αγορά στο κέντρο της πόλης.

Το ενδιαφέρον τους για την περιοχή ήταν πολύ μεγάλο, η δίψα τους να φωτογραφίσουν την περιοχή ανεξάντλητη κι επίσης σε κάθε μέρος επιθυμούσαν να μιλήσουν με τους κατοίκους, να μάθουν τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα ενδιαφέροντα των Θεσσαλών.

Για το εγχείρημα αυτό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας τόνισε τα εξής: «Η δράση αυτή αποσκοπεί σε ένα περαιτέρω άνοιγμα προς την τουριστική αγορά του Ισραήλ, ώστε ο τόπος μας να γίνει πιο αναγνωρίσιμος και να μάθουν όλοι οι Ισραηλίτες και τις ομορφιές του και την άψογη φιλοξενία των Θεσσαλών μας. Ο περιφερειάρχης μας κ. Κώστας Αγοραστός από την πρώτη στιγμή έθεσε προτεραιότητα στις τουριστικές δράσεις, την αύξηση των πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Θεσσαλίας, η οποία θα συμβάλλει άμεσα στην αύξηση των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων στην περιοχή».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή) με αεροσκάφη Fokker των 80-100 θέσεων και προβλέπεται αυτά να διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου. Φέτος αναμένεται υπερδιπλάσιος αριθμός αφίξεων με τη συγκεκριμένη πτήση, με βάση τις προκρατήσεις. Αντίστοιχα πτήσεις που συνδέουν τα αεροδρόμια Τελ Αβίβ - Σκιάθου μέσω της «Tus Airways» ξεκίνησαν στις 8/6 και θα διαρκέσουν έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου προσδίδοντας νέα δυναμική στον εισερχόμενο τουρισμό στη Θεσσαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass