Ένα ταξίδι στ’ Αγραφα

Κοινές εκδηλώσεις των ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας και Ευρυτανίας

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 21:00

Οι όμοροι νομοί Ευρυτανίας και Καρδίτσας  διοικητικώς διαχειρίζονται κατανεμημένο τον άλλοτε ενιαίο πολιτισμικό χώρο των ιστορικών Αγράφων.

Γι αυτό τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Καρδίτσας και Ν. Ευρυτανίας  στοχεύουν στη διοργάνωση – με προοπτική  τριετίας - θερινών εκδηλώσεων με θέμα: «Στ’ Άγραφα ....ένα ταξίδι», ενταγμένων στο γενικότερο πλαίσιο αγραφιώτικης αναφοράς .

Στο  οδοιπορικό  αυτό που ξανοίγεται στην ιστορία των Αγραφιώτικων βουνών προσκαλούνται συνοδοιπόροι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το  ιδιαίτερο αποτύπωμα των Αγράφων στη συλλογική συνείδηση.

Το προσωπικό των ΓΑΚ Αρχείων Ν. Καρδίτσας και Ν. Ευρυτανίας ευχαριστεί τον Δήμο Αργιθέας Αγράφων για την αρωγή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης του 2018 η οποία θα γίνει  στο Βλάσι και στο Πετρίλο 8-9 Αυγούστου με τίτλο: Στ’ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Αρχή του ταξιδιού: Η Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας. Θα περιέχονται : α) Χάρτες και τοπωνύμια των Αγράφων (σε συνεργασία με το ΓΑΚ -ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς ) β) δημοτικά τραγούδια  Αργιθέας Αγράφων.

Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλονται και σε άλλους  τοπικούς φορείς - τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας και τους συλλόγους Βλασιωτών « Η καραβούλα» και των απανταχού Πετριλιωτών « Το Πετρίλο»- οι οποίοι στηρίζουν την εκδήλωση.

Προσδοκία μας –αναφέρουν οι διοργανωτές- είναι ανάλογη υποστήριξη από τους αρμοδίους φορείς να υπάρξει και στις επόμενες εκδηλώσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται το οδοιπορικό: το 2019 οπότε  η εκδήλωση προβλέπεται να γίνει στο δήμο Αγράφων Ευρυτανίας με τίτλο: Στ’ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα : Τα Άγραφα Ευρυτανίας· το 2020, οπότε  η τελευταία  εκδήλωση θα γίνει στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας με τον αντίστοιχο τίτλο: Στ’ Άγραφα ....ένα ταξίδι. Τέλος του ταξιδιού : Η Νεβρόπολη Αγράφων Καρδίτσας .

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass