Επιτυχής η συνάντηση αποδήμων Θεσσαλών στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 17:02

Πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή 12 Αυγούστου με επιτυχία στο Thessalikon Grand Hotel της Καρδίτσας, το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών, από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Καρδίτσας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας στην διάρκεια των πλούσιων εργασιών όπου συμμετείχαν Θεσσαλοί σύνεδροι από διάφορες χώρες, «η φετινή καθιερωμένη ετήσια ουσιαστικά συνάντηση σηματοδοτεί κάτι το ξεχωριστό, καθώς συμπληρώνεται ήδη μια πρώτη δεκαετία όχι μόνο δυνατών συγκινήσεων, αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων, δράσεων, ενεργειών και προτάσεων, που χρόνο με το χρόνο, λαμβάνουν σάρκα και οστά και υλοποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα ετήσια συνέδρια της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, αποτελούν σημεία ορόσημα, όπου συζητούνται ουσιαστικά θέματα, προτείνονται λύσεις, γίνονται συναντήσεις, παρουσία συνέδρων από χώρες του κόσμου, όπου έχουν δώσει το στίγμα τους οι Θεσσαλοί».

Στη διάρκεια του Συνεδρίου που φέτος είχε ως κεντρικό μήνυμα τον «Ρόλο των αποδήμων για τη Θεσσαλία του μέλλοντος», εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τους «Κρυφούς θησαυρούς της Θεσσαλίας, από την πατρίδα στο κόσμο», αλλά και για την «Ανάπτυξη της Θεσσαλίας και το σημαντικό ρόλο των Αποδήμων Θεσσαλών».

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ

Ταυτόχρονα συζητήθηκε ο σκοπός του «Απόδημου Ασκληπιού» στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ στοχεύοντας σε πρόταση που μπορεί να αποτελέσει στήριγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εξετάστηκαν οι προοπτικές για τα «Αγροτοδιατροφικά θεσσαλικά Προϊόντα: Με το βλέμμα στο Μέλλον».

Πολύτιμη ανταλλαγή απόψεων έγινε στη διάρκεια ειδικού πάνελ, με θέμα «Οι Θεσσαλοί του κόσμου – Στρατηγική και Όραμα – Προβληματισμοί και αναγκαιότητες», όπου τέθηκαν επί τάπητος, όλα τα δεδομένα που μπορούν να δώσουν ένα όραμα για τον τόπο μας, με πρωταγωνιστή τον Θεσσαλό του κόσμου.

Στο συνέδριο το παρών έδωσαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Τρικκαίωνκ.κ. Φώτης Αλεξάκος και Δημήτρης Παπαπαστεργίου που απεύθυναν χαιρετισμό, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ο Αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας κ. Γατσουνιάς, ο πρώην Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Κρίς Σπύρου, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.

Να σημειωθεί οτι από την πλευρά του Προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής κ. Στέφανου Κούτρα, έγινε πρόταση ίδρυσης Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η οποία θα ενώσει όλους τους κατά τόπους Θεσσαλικούς συλλόγους που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας.

Η μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε το βράδυ στην Καρδίτσα, με το πανέμορφο «Σεργιάνι στην Παράδοση με την Καραγκούνικη φορεσιά» και ένα πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

KAΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass