Κρατήστε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι

«Αναρριχητές» χτυπάνε διαμερίσματα του 1ου ορόφου και μονοκατοικίες - Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 17:08

Μονοκατοικίες και διαμερίσματα περιφερειακών συνοικιών της Λάρισας αποτελούν τους πρώτους στόχους των διαρρηκτών που, αυτή την περίοδο, εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων λόγω των καλοκαιρινών αδειών για να κλέψουν χρήματα και τιμαλφή.

Οι συνοικίες επιλέγονται από τους δράστες για να καταφέρουν - μέσω περιφερειακών οδών – την ταχύτερη διαφυγή τους ενώ συνεργάτες τους έχουν «ελέγξει» νωρίτερα τα σπίτια που πρόκειται να «χτυπήσουν», συχνά αφήνοντας και σημάδια που δεν προκαλούν υποψίες. Κατά το παρελθόν οι δράστες «σημάδευαν» σπίτια – στόχους, αφήνοντας διαφημιστικά έντυπα στις εισόδους και στις περιφράξεις η μη απομάκρυνση των οποίων δήλωνε την απουσία των ενοίκων.

Ανοιχτό βρήκε το σπίτι του και Λαρισαίος που επέστρεψε το Σάββατο μετά από ολιγοήμερη απουσία. Ο δράστης αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου μονοκατοικίας και με αιχμηρό αντικείμενο διέρρηξε την μπαλκονόπορτα. Οι δράστες έκλεψαν 300 ευρώ αλλά και χρυσαφικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Με αφορμή τις διαρρήξεις η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει προς τους πολίτες τα εξής: «Ασφαλίστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι σας, είτε για μεγάλο, είτε για σύντομο χρονικό διάστημα. Ελέγχετε για σημάδια (π.χ. μικρά κλαδιά, σημάδια με μαρκαδόρο ή αναπτήρα) που αφήνουν επίδοξοι διαρρήκτες στην είσοδο του σπιτιού σας. Η μη απομάκρυνση των σημαδιών αποκαλύπτει την απουσία σας.

Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά, φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να ελέγχουν τακτικά το σπίτι σας, αν είναι δυνατόν. Μην κοινοποιείτε την απουσία σας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε. Αποφύγετε να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο ή την πυλωτή σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί.

Ενεργοποιήστε αν διαθέτετε, το σύστημα συναγερμού. Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού στους εσωτερικούς χώρους και φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στα μπαλκόνια ή άλλους εξωτερικούς χώρους.

Τοποθετήστε αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και κλειδαριά ασφαλείας στο διαμέρισμά σας. Μην γνωστοποιείτε σε τρίτους τη φύλαξη χρημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων στο σπίτι σας.

Εάν παρατηρήσετε ύποπτα άτομα και κινήσεις, μην διστάσετε να καλέσετε το 100 και να ειδοποιήσετε την Αστυνομία. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης ή αριθμό κυκλοφορίας οχήματος, αν υπάρχει. Ενημερώστε γείτονες, συγγενείς για τυχόν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass