Ο εκδότης - δημοσιογράφος Γ. Αμβροσίου υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Οροι και προϋποθέσεις για ψηφοδέλτιο και πρόγραμμα

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 22:12

Μετά τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Σακελλαρίου και τον διοικητή των Νοσοκομείων της Λάρισας κ. Παναγιώτη Νάνο, την απόφασή του να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο εκδότης – δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αλήθεια» της Καρδίτσας κ. Γιώργος Αμβροσίου.

Στη σχετική δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ρωτάνε καθημερινά, φίλοι, γνωστοί, πολίτες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και γενικότερα, αν θα είμαι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, υποψήφιος δήμαρχος. Απαντώ σε όλους θετικά, αλλά αυτό δεν τους φτάνει. Πρέπει λέει να το γράψω και επίσημα με δήλωση στα ΜΜΕ. Αφού έτσι πρέπει να γίνει, σήμερα δηλώνω επίσημα, ότι στις 26 Μαΐου 2019 θα είμαι επικεφαλής ψηφοδελτίου, που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Θεωρώ ότι ο νέος νόμος που προβλέπει την απλή αναλογική, στην εκλογή των δημοτικών Συμβούλων, αλλά και λιγότερους υποψηφίους για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Επιτέλους καταργήθηκε ένα εκλογικό σύστημα, που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης.

Με ρωτάνε ακόμη, ποιους θα έχω στον συνδυασμό μου και επίσης απαντώ ως εξής: Σήμερα είμαστε μια ομάδα 10 ατόμων που δεν διατελέσαμε ποτέ ούτε δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό, διότι πιστεύουμε ότι η εμπειρία που κάποιοι ευαγγελίζονται, δεν είναι ευλογία αλλά κατάρα για την αυτοδιοίκηση. Ξέρουν λέει κάποιοι από αυτοδιοίκηση και εμείς δεν ξέρουμε. Αυτού του είδους την αυτοδιοίκηση ούτε την ξέρουμε, ούτε θέλουμε να τη μάθουμε.

Η πλήρης ομάδα των 27 υποψηφίων του συνδυασμού μας θα συγκροτηθεί στους επόμενους μήνες με πολλή προσοχή και μετά από μεγάλο κοσκίνισμα. Τα τοπικά συμβούλια πρέπει να είναι ανεξάρτητα σε όλα τα χωριά και οι φίλοι μας θα είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν σε αυτά. Οι άνθρωποι που θα σταθούμε πλάι – πλάι και θα ζητήσουμε την ψήφο σας, θα πρέπει να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, όπως να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, να έχουν κολλήσει ένσημα στη ζωή τους και να μην είναι στην πλειοψηφία τους κρατικοδίαιτοι, να έχουν διοικήσει έστω και ένα περίπτερο με προσωπικό ρίσκο. Η αυτοδιοίκηση θέλει ανθρώπους οικογενειάρχες και επιτυχημένους στη δουλειά τους, ανθρώπους με σπουδές στις νέες τεχνολογίες, σπουδές στον πρωτογενή τομέα, εμπειρία στον τουρισμό.Σε καμία περίπτωση όμως θέση στο ψηφοδέλτιό μας δεν έχουν άνθρωποι που συμμετείχαν ενεργά για πολλές θητείες στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και στους δήμους που προϋπήρχαν αυτού. Κυρίως όμως όσοι όψιμα ανακάλυψαν όσα συνέβαιναν στον δήμο εδώ και 20 χρόνια. Αυτοί που έκαναν 20 χρόνια να καταλάβουν – όπως σήμερα λένε - ότι είχαν παραπλανηθεί από τον νυν δήμαρχο, καλά θα κάνουν να καθίσουν σπίτια τους μιας και απέτυχαν παταγωδώς στη διοίκηση του δήμου. Με παλιά υλικά δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι, λέει ο σοφός λαός μας.

Κάποιοι, διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα αναρωτηθούν, γιατί δεν αναφέρομαι σε σημεία του προγράμματός μας. Απαντώ ως εξής: Εδώ και 25 χρόνια με την αρθρογραφία μου μέσω της εφημερίδας μου, αυτά τα έχω πει χιλιάδες στην κυριολεξία φορές. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επαγγελματίες της περιοχής, οι μόνιμοι κάτοικοι και όχι μόνο. Όλοι ξέρουν τους αγώνες και τις παρεμβάσεις που έχω κάνει για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής. Αναλυτικά, τα πιστεύω μας θα τα παρουσιάσουμε στην πορεία προς τις εκλογές. Πληροφορούμαι από φίλους, ότι κάποιοι διαδίδουν ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και στην πορεία θα προσχωρήσω στον δικό τους συνδυασμό και άλλοι ότι ήδη το έχω κάνει. Προτάσεις μού έχουν γίνει, αλλά σε όλους απάντησα αρνητικά και με επιχειρήματα. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και αν καθόμασταν να κουβεντιάσουμε και να καταλήξουμε σε μια προγραμματική συμφωνία, σε δύο πράγματα δεν θα βρίσκαμε ποτέ άκρη. Το πρώτο είναι στο ποιοι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και το δεύτερο ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε και να δηλώσουμε δημόσια ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν όλα όσα συνέβησαν στον δήμο μας τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο.

Ποτέ δεν θα επιτρέψω να πείτε και για μένα ότι δεν είμαι παρά ένας ακόμη κόρακας, που θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου κόρακα. Την επόμενη μέρα της ανάληψης της διοίκησης του δήμου, θα φέρουμε στον δήμο ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, που θα ψάξουν τα πάντα. Παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματός μας, θα κινήσουμε γη και ουρανό για να πληρώσουν όσοι τυχόν έφταιξαν, όποιοι και να είναι αυτοί. Αυτό δεν θα γίνει για λόγους εκδίκησης, αλλά για την απόδοση δικαιοσύνης.

Επί ενάμιση χρόνο έχω προχωρήσει σε σωρεία αποκαλύψεων για τα τεκταινόμενα στον δήμο μας και ουδείς από όσους θέλουν σήμερα να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να αρθρώσουν. Περίμεναν υπομονετικά να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα, για να έρθουν αυτοί να κάνουν τους σωτήρες. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο λαός. Έχουμε δεχθεί τρεις μηνύσεις από τον νυν δήμαρχο, αλλά δεν το βάλαμε κάτω.

Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο προσκλητήριο σε όλους εσάς, για να αλλάξουμε επιτέλους τον πολύπαθο δήμο μας. Σας καλώ να συστρατευτείτε μαζί μας για μια νέα αυτοδιοίκηση χωρίς αποκλεισμούς. Δεν υπάρχει δικός μας και δικός σας. Είμαστε πλέον πολλοί λίγοι για να χωριζόμαστε σε ομαδούλες, διότι ο λαός μας πολύ σωστά λέει, “κακό χωριό τα λίγα σπίτια...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass