Επιφυλακή στο Πήλιο για φωτιές

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 18:10

Συνεδρίασε εκτάκτως προχθές το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου), (φωτ) προκειμένου να εξετάσει το συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Ρεπανίδης, τόνισαν την ανάγκη πλήρους εφαρμογής των δράσεων και ενεργειών του Σ.Τ.Ο., ώστε να διευκολύνονται οι συνέργειες και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στο όργανο φορέων, προς όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.
Ο κ. Π. Κουτσάφτης ανέφερε πως ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διευκολύνει τη συνεργασία και διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων που μετέχουν στο Σ.Τ.Ο. για την υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο για την πυροπροστασία, παρέχοντας προσωπικό, μέσα και υπηρεσίες.
Στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο., στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσίασαν τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, τον σχεδιασμό κ.ά. ενώ διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και εθελοντικών ομάδων, οι οποίες ενεργοποιούνται ανάλογα με τον δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς.

 

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
TΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Όλες οι ενέργειες που αφορούν στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και ενδυνάμωση δασοπυροσβεστικού μηχανισμού, συζητήθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Τρικάλων. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Σπανός, λόγω του γεγονότος της μετακίνησης δυνάμεων από την ΠΕ Τρικάλων στην Αττική, ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων με αντικείμενο τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς με σκοπό την ενδυνάμωση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.
Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση σημειώθηκαν τα παρακάτω:
Α. Ο έλεγχος των Δασικών Εκτάσεων, όσον αφορά την προσβασιμότητα και την επικινδυνότητα, με τη βοήθεια των τοπικών Κοινοτήτων και των Εθελοντικών Οργανώσεων μετά από υπόδειξη της Π.Υ. Τρικάλων.
Β. Η δυνατότητα χρήσης μηχανημάτων έργου των Δήμων και η συνδρομή της ΠΕ Τρικάλων σε μηχανήματα και υδροφόρες αν χρειαστεί.
Γ. Η ετοιμότητα όλων μετά τη λήψη πρόβλεψης δείκτη επικινδυνότητας και πάνω.
Δ. Η προετοιμασία των Δήμων για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την απομάκρυνση πολιτών αν χρειαστεί.
Ε. Η σύγκλιση έκτακτου ΣΟΠΠ και άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα γραφεία της Π.Υ. Τρικάλων όποτε χρειαστεί.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, έγινε μια καταγραφή των δυνατοτήτων και των μέσων που διαθέτουν όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να βοηθήσουν άμεσα και γρήγορα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass