Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργα 1,6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑ»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 16:30

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.618.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας που αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα πρόκειται για τα εξής: Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «αποκατάσταση μεγάλης ολίσθησης Ε.Ο. Φαρσάλων-Λάρισας στη χ.θ. 74+400 (ύψος Χαλκιάδων) από θεομηνία», προϋπολογισμού: 610.000 ευρώ. Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «αποκατάσταση ολισθήσεων, αντιμετώπιση καθιζήσεων, ενίσχυση τεχνικών επαρχιακών οδών Δήμου Αγιάς από θεομηνία», προϋπολογισμού: 460.000 ευρώ.

Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «αποκατάσταση οδού Ανατολής-Μεγαλόβρυσου από θεομηνία», προϋπολογισμού: 415.000 ευρώ. Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «καθαρισμός – διευθέτηση κοίτης ρέματος Ασπρόλευκα στη Δ.Κ. Τυρνάβου» προϋπολογισμού: 73.000 ευρώ. Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «αποκατάσταση δρόμου προς υδραγωγείο Σωτηρίτσας», προϋπολογισμού: 60.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με συνεργασία και συνέργεια, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα και ουσίας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Καταβάλουμε αδιάκοπες προσπάθειες σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να ενισχύσουμε τον βαθμό ασφάλειας στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και παράλληλα να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα στην επιχειρηματικότητα για την ασφαλή μετακίνηση των εμπορευμάτων και των αγαθών.

Προχωράμε στον καθαρισμό των ρεμάτων και τη θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την προστασία των πολιτών, των περιουσίων τους και των εργασιών τους.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύουμε στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας καθώς τα έργα που υλοποιούμε πέρα της χρησιμότητάς τους αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο στην παραγωγική αλυσίδα της υπαίθρου».