Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο εκδότης Φώτης Αλεξίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ»,ΤΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ΚΑΙ «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 15:00

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εκδότης και ιδρυτής του δημοσιογραφικού οργανισμού «Νέος Αγών», Φώτης Αλεξίου, μετά από πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο Φώτης Αλεξίου υπήρξε ιδρυτής του δημοσιογραφικού Οργανισμού «Νέος Αγών» στην Καρδίτσα με την ομώνυμη εφημερίδα, του τηλεοπτικού σταθμού «Θεσσαλία Τηλεόραση» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλία».

Ο Φώτης Αλεξίου αφήνει πίσω του την σύζυγό του Αριστέα και τα τρία τους παιδιά Ράνια, Νίκο και Γιώργο.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα στην Καρδίτσα στις 13:00, από στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για τον θάνατό του αναφέρει:

Θέλω να εκφράσω και δημόσια τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκδότη και δημιουργού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» Καρδίτσας, της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» και του «Ράδιο Θεσσαλία», Φώτη Αλεξίου.

Ο Φώτης χαρακτηρίζονταν για το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα του, την αγωνιστικότητά του και την αγάπη του για την Καρδίτσα που βρήκε έκφραση για δεκαετίες μέσα από την εφημερίδα με την οποία σχεδόν ταυτίστηκε, δίνοντας αγώνες για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Μπορεί να ήταν ένας δύσκολος διαπραγματευτής , ήταν όμως ένας απόλυτα δίκαιος άνθρωπος. Δίκαιος με τους εργαζόμενους, δίκαιος και πιστός στις συμφωνίες του. Μεγάλωσε την επιρροή της εφημερίδας, κρατώντας την σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα επεκτάθηκε με επιτυχία στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ήξερε να διακρίνει και να βοηθά νέους ανθρώπους που θεωρούσε ότι μπορούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Παρότι δεν το έδειχνε, ήταν και ένας εξαιρετικά ευαίσθητος άνθρωπος, κάτι που είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω κυρίως από την σχέση που είχε αναπτύξει με τον πεθερό μου. Προσωπικά, ανατρέχοντας στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι διαχρονικά το ισοζύγιο της συνεργασίας μας ήταν θετικό. Μου έδωσε βήμα στην εφημερίδα από τα πρώτα μου βήματα στα κοινά και σε όλη τη διαδρομή βρίσκαμε τρόπο να λύνουμε τις όποιες διαφωνίες ανέκυπταν.

…Υπήρξε ένας ικανότατος, δίκαιος και χρήσιμος άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και οι διάδοχοί του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καρδιτσιώτικης γης που θα τον σκεπάσει.

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass