Ρωγμές σε παλιά σπίτια και πτώσεις βράχων

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΕΠΛΗΞΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 17:02

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 10:12 χθες το πρωί και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών και 5,1 σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών) εστιακό βάθος μόλις 1,8 χλμ και το επίκεντρό του σύμφωνα με τον κ. Λέκκα εντοπίζεται νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας, προς την πλευρά της λίμνης Πλαστήρα.

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές της «Ε» σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ο σεισμός προκάλεσε ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, κυρίως στον Δήμο Αργιθέας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή. Κάτοικοι ανέφεραν πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν τρομακτικό, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, έδωσε λύσεις σε προβλήματα κατολισθήσεων, διάνοιξης δρόμων και άλλων ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, με τα κατάλληλα μηχανήματα.

«Καλούμε όλους τους δημότες μας, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, να το δηλώσουν στην τεχνική υπηρεσία και πολιτική προστασία του δήμου μας, με φωτογραφική τεκμηρίωση, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες» δήλωσε ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ

Το κύμα του σεισμού, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα αποτίμηση των ζημιών, χτύπησε την περιοχή της Αργιθέας όπου παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων και ρωγμές σε αρκετά κτίρια (όχι σημαντικές) και από κάποιες παλιές οικοδομές έπεσαν μόνο ετοιμόρροπες πέτρες. Οι δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες έκλεισαν για λίγο από τις πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αργιθέας «από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και του Δήμου Αργιθέας, έγινε μια πρώτη αποτίμηση ζημιών και έγινε ευθύς αμέσως γνωστό ότι δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε επικίνδυνά μέρη. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου άρχισαν αμέσως τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων και έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου.

Παρατηρήθηκε γενικευμένο πρόβλημα θολότητας των νερών των πηγών από την ανατάραξη των πετρωμάτων λόγω του σεισμού και παρακαλούνται οι κάτοικοι να αποφεύγουν να πίνουν νερό (από τις πηγές που θόλωσαν) έως ότου εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Άμεσα θα ξεκινήσει πλήρης καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια του Δήμου Αργιθέας και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Όσοι δημότες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αργιθέας για να δηλώσουν ζημιές των οικιών τους, να τηλεφωνούν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου: 24453- 50410, 24453-50413 ή να ενημερώνουν στους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους Αντιδημάρχους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass