Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε σεισμόπληκτα χωριά

ΤΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 17:08

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κλιμάκιο της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους αιρετούς της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστέρη Χαλάτση, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, Βασίλη Κρανιά, δημοτικό σύμβουλο Καρδίτσας και Άρη Αναστασίου μέλος του τοπικού συμβουλίου Καναλίων, επισκέφτηκε σεισμόπληκτα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας.

Το κλιμάκιο συζήτησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής για τον πρόσφατο σεισμό, τους ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος και την αναγκαιότητα να διεκδικήσουν μέτρα για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων και των άλλων υποδομών.

Διαπιστώθηκε πως ο σεισμός προκάλεσε πολλά, μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα σε δεκάδες ιδιωτικά αλλά και δημόσια κτίρια της περιοχής και μόλις σήμερα, τέσσερις μέρες μετά το σεισμό, στάλθηκαν στα ΚΕΠ αιτήσεις για αυτοψία.

Τα μέλη του κλιμακίου επισήμαναν μεταξύ άλλων: «Είναι αυτονόητο πως απαιτείται πιο γρήγορη παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών για την εκτίμηση της επικινδυνότητας κάποιων από αυτά τα κτήρια και στη συνέχεια η αποζημίωση των πληγέντων για την αποκατάστασή τους. Να εκτιμηθεί παράλληλα η δυνατότητα να κηρυχτεί η περιοχή σεισμόπληκτη.Η διαδικασία όμως που καθορίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών αποτρέπει ή τουλάχιστον δυσκολεύει τους πληγέντες να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού ζητούνται δικαιολογητικά (συμβόλαια, οδοιπορικά, φωτογραφίες) που είναι σχεδόν αδύνατο για τους ηλικιωμένους κατοίκους των ορεινών περιοχών να βρουν και να υποβάλλουν μαζί με την αίτηση για διενέργεια αυτοψίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass