Υποψήφιος με ΚΙΝΑΛ ο Ν. Τσιλιμίγκας

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΙΝΑΛ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2018 22:12
Από τις 23 Σεπτεμβρίου η «Ε» είχε προδιαγράψει την υποψηφιότητα του Ν. Τσιλιμίγκα Από τις 23 Σεπτεμβρίου η «Ε» είχε προδιαγράψει την υποψηφιότητα του Ν. Τσιλιμίγκα

Ο καθηγητής Χειρουργικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακα της Ιατρικής Σχολής Νίκος Τσιλιμίγκας είναι από χθες το βράδυ ο στηριζόμενος από το Κίνημα Αλλαγής υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Η περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε στη Λάρισα μετά από δίωρη συνεδρίαση κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση στήριξης του καθηγητή, την οποία αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα το Κίνημα Αλλαγής στην Αθήνα.

Η χθεσινή απόφαση για τη στήριξη του κ. Τσιλιμίγκα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Ε» της 23ης Σεπτεμβρίου ότι έκλεισε η υποψηφιότητα μετά τη συνάντηση του Λαρισαίου καθηγητή με τη Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, ελήφθη διά βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση του συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Στέλιου Τσιάκαλου με την –αναμενόμενη- πρόταση στον κ. Τσιλιμίγκα να ηγηθεί της προσπάθειας για πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ως υποψήφιος κοινής αποδοχής με την προσέλκυση των ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων της Θεσσαλίας.

Συνολικά 13 στελέχη του Κινήματος μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών υπερθεμάτισαν την πρόταση της Περιφερειακής Επιτροπής, την οποία αποδέχθηκε με σύντομη παρέμβασή του ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας. Η καθολική αποδοχή από τους παρευρισκόμενους ήταν τόσο εμφανής ώστε και ελλείψει άλλης υποψηφιότητας να εγκριθεί η πρόταση υποψηφιότητας χωρίς ψηφοφορία και διά βοής και η ανακοίνωσή του από τα κεντρικά του κόμματος πιθανότατα σήμερα να αποτελεί διαδικαστικό θέμα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Τσιλιμίγκας με δήλωσή του στην «Ε» σημείωσε ότι στόχος της παράταξής του είναι με τη στήριξη όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της Περιφέρειας να βοηθήσει τη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς καθώς «δεν υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι, αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και αυτά χρήζουν λύσεων».

Νωρίτερα, ο γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Άγγελος Τόλκας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν αποτελεί χρίσμα αλλά στήριξη σε ένα υποψήφιο, σε ένα συνδυασμό που μπορεί καλύτερα να εκφράσει την πολιτική άποψη του Κινήματος Αλλαγής για τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης στη μελλοντική πορεία της χώρας.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο κ. Τόλκας υποστήριξε ότι σε συνθήκες κρίσης το Κίνημα Αλλαγής κατόρθωσε να κρατήσει τα στελέχη του περιφερειάρχες και δημάρχους, καθώς είναι ο πολιτικός φορέας που έκανε τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση σημειώνοντας την εκτίμησή του για επανακινητοποίηση στελεχών στη Θεσσαλία που δίνουν μηνύματα νίκης και ανατροπής στην Περιφέρεια.

Υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα αλλάξει αν αλλάξει η δημόσια διοίκηση και το κράτος με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ η θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης ώστε να ασκήσει περισσότερες πολιτικές και αρμοδιότητες, επανέλαβε τον σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής και τη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής πορείας και παρέμβασης ως αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης για αυτόνομη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε την απόφαση στήριξης όλων των ήδη εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ περιφερειαρχών και δημάρχων σε όλη την Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές «να επιδιώξουμε τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους να στηρίξουμε υποψήφιους του χώρου μας, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Με ικανές και αποτελεσματικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις με αξιόπιστα ψηφοδέλτια και προγράμματα, που θα ανοίξουν νέους δρόμους για τις τοπικές κοινωνίες και την Ελληνική Περιφέρεια».

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της περιφερειακής σύσκεψης το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μπουλμπασάκος έδωσε το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύοντας την ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες μιας εκλογικής μάχης εξοπλισμένο με το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» που παρουσίασε η πρόεδρος κα Φώφη Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και απαντά στις προκλήσεις της εποχής. Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας επίπλαστο το αφήγημα ότι η χώρα μπορεί να διαχειριστεί τις υποθέσεις της χωρίς εποπτεία μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπουλμπασάκος υποστήριξε ότι το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών είναι η ανάγκη για εθνική συνεννόηση προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στην πρόοδο και ζήτησε ισχυρή εντολή προκειμένου, όπως είπε, να ηττηθεί στρατηγικά ο λαϊκισμός. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν θα γίνει η δύναμη που θα συμπληρώσει οποιαδήποτε άλλη δύναμη για να κυβερνήσει και να ασκήσει εξουσία» απορρίπτοντας κάθε λογική συγκυβέρνησης είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία.

«Το Κίνημα Αλλαγής ζητά ισχυρή εντολή προτάσσοντας το σύνθημα «Νοιαζόμαστε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλμπασάκος ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με κατάθεση νομοσχεδίων, επισκέψεις μικτών κλιμακίων σε ολόκληρη την Ελλάδα και εξόρμηση του τομέα υγείας σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας, που θα συνδυαστεί με κεντρική εκδήλωση στις 14 Οκτωβρίου με αντικείμενο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπενθύμισε την απόφαση του Κινήματος για αυτόνομη παρουσία στις εκλογές αποκαλύπτοντας πως στα τέλη του Οκτώβρη η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και θα εγκρίνει ένα μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων που θα υποστηρίξει τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους Δήμους.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass