Έντεκα συλλήψεις για παραεμπόριο και επαιτεία

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2014 16:07 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:50

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν, με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας.Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (859) άτομα, προσήχθησαν (70) άτομα και συνελήφθησαν (7) άτομα για παράνομο εμπόριο και άλλα (4) για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (718) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (237) παραβάσεις εκ των οποίων (223) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (9) για παρεμπόριο και (5) για επαιτεία. Παράλληλα, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση  του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (16.07.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, ο εξονυχιστικός έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

•          Ελέγχθηκαν:

-           (859) άτομα, εκ των οποίων (667) ημεδαποί και (192) αλλοδαποί και

-           (718) οχήματα.

 

 

•          Προσήχθησαν (70) άτομα:

-           (26) ημεδαποί και

-           (44) αλλοδαποί.

 

•          Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:

-           επτά (7) άτομα, από τους οποίους τέσσερις (4) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Μπανγκλαντές και Σενεγάλης για παραεμπόριο,

-           ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Μπανγκλαντές για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας,

-           δύο (2) άτομα από τα οποία ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για στέρηση άδειας οδήγησης,

-           ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

 

•          Βεβαιώθηκαν παράλληλα (237) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

-           εννέα (9) παραβάσεις για παραεμπόριο,

-           πέντε (5) παραβάσεις για επαιτεία,

-           διακόσιες είκοσι τρεις (223) παραβάσεις τροχαίας (38 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 17 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για στέρηση άδειας οδήγησης, 11 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για ΚΤΕΟ και 142 λοιπές παραβάσεις).

 

•          Κατασχέθηκαν:

-           (767) είδη παραεμπορίου (είδη οικιακής χρήσης, ρολόγια, αναπτήρες, φανοί, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου κλπ),

-           τετρακόσια (400) κιλά οπωροκηπευτικών προϊόντων,

-           το χρηματικό ποσό των (3) ευρώ.

 

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη φαινομένων του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας και θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

(φωτο αρχείου)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass