ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Επιτήδειοι εξαπατούν επαγγελματίες στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:30

Στο στόχαστρο επιτηδείων έχουν μπει αυτές τις ημέρες Θεσσαλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης όπου, με εξαίρεση τη Λάρισα, καταγράφονται ήδη περιστατικά εξαπάτησης με το πρόσχημα της επείγουσας ανάγκης της κεντρικής διεύθυνσης της εταιρίας.

Στην Καρδίτσα,67χρονος αντιπρόσωπος καταστήματος που ανήκει σε αλυσίδα καταστημάτων, πλήρωσε 1.300 ευρώ για υποτιθέμενη «διευκόλυνση» της εταιρίας κεντρικά, στη Λαμία το ίδιο, στον Βόλο το σχέδιο των δραστών χάλασε μετά και την αντίδραση του επαγγελματία που θέλησε να επιβεβαιώσει το αίτημα με τα κεντρικά ενώ στα Τρίκαλα, οι δράστες εγκατέλειψαν το σχέδιό τους από μόνοι τους.

Η δράση των επιτηδείων έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία η οποία εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών καλώντας τους να μην ανταποκρίνονται με ευκολία σε τέτοιου είδους εκκλήσεις και παράλληλα να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Μέχρι σήμερα είναι γνωστό πως επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τα μειωμένα αντανακλαστικά των ηλικιωμένων, με το πρόσχημα της οφειλής συγγενικού τους προσώπου, καταφέρνουν και αποσπούν χρηματικά ποσά, τα οποία είναι σημαντικά ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου ο ηλικιωμένος πείθεται σε τέτοιο βαθμό και, μαζί με τους δράστες πηγαίνει στην τράπεζα και προχωρά σε ανάληψη μετρητών.

Τέτοια περιστατικά είναι αναρίθμητα και παρά τη δημοσιότητα που έχει προσλάβει το θέμα, υπάρχουν ακόμη ηλικιωμένοι που δίνουν χρήματα σε αγνώστους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τα τελευταία 24ωρα ωστόσο, καταγράφονται στη Θεσσαλία περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών, με το περιστατικό της Καρδίτσας να έχει σημάνει την ενεργοποίηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Ε», άγνωστος προφασιζόμενος τον ιδιοκτήτη της εταιρίας επικοινώνησε με τον 67χρονο αντιπρόσωπο του καταστήματος στην Καρδίτσα.

Καλώντας λοιπόν εκ μέρους της κεντρικής διεύθυνσης της εταιρίας, που εδρεύει στην Πελοπόννησο, του τόνισε πως «μόνο σε κατάστημα της Καρδίτσας» βρέθηκε «αναγκαίο εξάρτημα» για τη λειτουργία ηλεκτρονικού υπολογιστή στα κεντρικά της επιχείρησης.

Ζήτησε λοιπόν την μεσολάβηση του Καρδιτσιώτη καταστηματάρχη για την «εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας» και παράλληλα τον κάλεσε, να πληρώσει ο ίδιος το κόστος του εξαρτήματος, να το αποστείλει στη συνέχεια στην έδρα της επιχείρησης και το χρηματικό ποσό θα καλύπτονταν σε επόμενη, μεταξύ τους, συναλλαγή.

Ο επαγγελματίας δέχθηκε και ο συνεργός του δράστη ή ο ίδιος ο δράστης, μίσθωσε ταξί από πλατεία της Καρδίτσας με σκοπό, να παραδώσει έναν φάκελο και να παραλάβει έναν δεύτερο, τον οποίο θα του τον επέστρεφε.

Ο ένας φάκελος θα περιείχε το... «μοναδικό εξάρτημα» και ο δεύτερος φάκελος θα περιείχε το αντίτιμο του κόστους για την αγορά του... «εξαρτήματος». Με τον Καρδιτσιώτη ταξιτζή, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, να αγνοεί ότι πρόκειται για απάτη και πως, ο δεύτερος φάκελος που παρέδωσε στον δράστη που τον ανέμενε στην ίδια πλατεία, περιείχε χρήματα.

Άλλωστε ο ταξιτζής πληρώθηκε απλά για να κάνει τη διπλή διαδρομή. Ο φάκελος με το «μοναδικό εξάρτημα», στην πραγματικότητα περιείχε δυο ή τρείς ψηφιακούς δίσκους (CD), αποστάλθηκε όντως στην έδρα της εταιρίας, για να διαπιστωθεί εκ των υστέρων βεβαίως πως η επιχείρηση δεν είχε ζητήσει τίποτα από το κατάστημα της Καρδίτσας!

ΒΟΛΟΣ

Οι αστυνομικές αρχές έχουν καταγράψει παρόμοιο περιστατικό στη Λαμία ενώ αντίθετα σε Βόλο και Τρίκαλα, το σχέδιο των δραστών δεν ολοκληρώθηκε. Στην περίπτωση του Βόλου γιατί ο μεν ιδιοκτήτης καταστήματος, επίσης αλυσίδας, επικοινώνησε με την κεντρική διεύθυνση για να επιβεβαιώσει το αίτημα οπότε και έγινε αντιληπτή η απάτη ενώ στην περίπτωση των Τρικάλων, άγνωστο γιατί, ο δράστης εγκατέλειψε το σχέδιό του.

ΕΡΕΥΝΕΣ

Για το ίδιο θέμα, από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε χθες ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε 67χρονο ημεδαπό, αντιπρόσωπο εταιρείας, στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα, ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 67χρονο αντιπρόσωπο και προφασιζόμενος τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, του ζήτησε να παραλάβει εξάρτημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, έναντι χρηματικού ποσού. Ο αντιπρόσωπος αφού πείσθηκε, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.360 ευρώ σε οδηγό ταξί που δεν γνώριζε την επιχειρούμενη απάτη και ο οποίος μισθώθηκε από τον δράστη.

Το χρηματικό ποσό παραδόθηκε από τον οδηγό ταξί στον άγνωστο δράστη. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass