ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ – «ΣΚΟΥΠΑ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνέλαβαν... χειρομαλάκτες σε παραλίες των Σποράδων

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:31

Τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Κίνας και ένας υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι έκαναν χειρομαλάξεις σε παραθεριστές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο πλαίσιο ελέγχων - «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλία, έλεγχοι που αφορούσαν στο παρεμπόριο. Οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράβαση περί Δημόσιας Υγείας αφού παρείχαν υπηρεσίες (μασάζ) σε παραλίες της Σκιάθου και της Σκοπέλου, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων, από υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, που «είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας» όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 974 άτομα, προσήχθησαν 45 άτομα και συνελήφθησαν 5 άτομα για παράνομο εμπόριο και 5 για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 752 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 219 παραβάσεις, εκ των οποίων 203 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 για παράνομο εμπόριο και 1 για επαιτεία. Παράλληλα, κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παράνομου εμπορίου.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 12.08.2014, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθώς και αστυνομικοί του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ελέγχθηκαν: 974 άτομα, εκ των οποίων 731 ημεδαποί και 243 αλλοδαποί και 752 οχήματα. Προσήχθησαν 45 άτομα: 22 ημεδαποί και 23 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 10 άτομα και συγκεκριμένα: Πέντε 5 άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, Πακιστάν, Μπανγκλαντές και Νιγηρίας αντίστοιχα, για παράνομο εμπόριο. Τρεις αλλοδαποί, από τους οποίους δύο υπήκοοι Κίνας και ένας υπήκοος Ρουμανίας, για παράβαση περί Δημόσιας Υγείας (χειρομαλάκτες στις παραλίες, χωρίς άδεια).

Ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί επιταγών. Ένας ημεδαπός, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Βεβαιώθηκαν παράλληλα (219) παραβάσεις και συγκεκριμένα: 5 παραβάσεις για παρεμπόριο, 3 παραβάσεις περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας, 7 παραβάσεις περί τουριστικής νομοθεσίας, 1 παράβαση για επαιτεία, 203 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (42 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 5 για στέρηση άδειας οδήγησης, 9 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 135 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν 1.253 είδη παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου, μπαταρίες, ρολόγια, πλαστικές καρέκλες, τραπέζια κ.λ.π.). Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας, ενώ θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass