ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ

Κ. Αγοραστός: Να καταργηθούν τα διόδια

* Την Τετάρτη συνάντηση με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» - *Θετική διάθεση για εκχώρηση της αρμοδιότητας της παλιάς ΕΟ Λάρισας-Βόλου στην Περιφέρεια

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:59

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

 «Να καταργηθούν τα διόδια» είναι η πάγια θέση –απάντηση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι δρόμοι και μετά να υπάρξει μείωση της τιμής των διοδίων.

Κληθείς από την «Ε» να σχολιάσει τη σχετική τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στην αυτοδιοίκηση και την αστυνομία προκειμένου να διασφαλιστεί στο μεταξύ η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών, ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η Περιφέρεια εμμένει στην προώθηση της απόφασης που ελήφθη από το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το διόδια που έγινε στις αρχές Αυγούστου (σύσκεψη που υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει στον απόηχο του τραγικού τροχαίου στον Ριζόμυλο όπου έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και είχε ως επίκεντρο την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου). Επισήμανε δε, ότι έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Μεταφορών και μάλιστα και εγγράφως προκειμένου «να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά μας» αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση. Ανάλογη συνάντηση δε ζήτησε και από την ανάδοχο του έργου εταιρία, η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί στο γραφείο του.

Χθες, παράλληλα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου που αφορά το άλλο σκέλος της απόφασης που ελήφθη στη σύσκεψη του Αυγούστου και αποτελεί ούτως ή άλλως πρωτοβουλία, που έχει προ πολλού αναλάβει η Περιφέρεια. Την επιδίωξη δηλαδή να πάρει την αρμοδιότητα της παλιάς ΕΟ Λάρισας-Βόλου ώστε να μπορεί να παρέμβει με στόχο την αναμόρφωσή της προς το ασφαλέστερο. Από το «μέτωπο» αυτό τα νέα είναι μάλλον ενθαρρυντικά καθώς είχε την πληροφόρηση ότι υπάρχει η διάθεση και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» προκειμένου να μπορέσει να γίνει η εκχώρηση της αρμοδιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ζητήσει εγγράφως από το 2013 την παραχώρηση της αρμοδιότητας για την παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου η οποία τώρα ανήκει στην «ΕΥΔΕ/ Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ».

Οσον αφορά στις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν υπάρχει ήδη έτοιμη μία τεχνική μελέτη την οποία είχε εκπονήσει το ίδιο το υπουργείο (καθώς η ευθύνη για τα έργα ασφάλειας ανήκει σε αυτό) αλλά και επικαιροποίηση χρειάζεται και επιπλέον χρειάζεται να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες «ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε το έργο στο νέο ΚΠΣ», παρατηρεί ο κ. Αγοραστός.

Επιπλέον όσον αφορά στο θέμα της ασφαλούς διέλευσης ο κ. Αγοραστός υπενθυμίζει ότι στη σύσκεψη του Αυγούστου είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας να αυστηροποιήσουν και να εντατικοποίησουν τους αστυνομικούς ελέγχους στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου και ως προς το θέμα της καταλληλότητας των οχημάτων που κυκλοφορούν σε αυτή και ως προς την ταχύτητα. Ενώ από πλευράς Περιφέρειας βρίσκονται πάντα σε εξέλιξη έλεγχοι από μικτά κλιμάκια.

Όπως τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σχολιάζοντας το ζήτημα του αντιτίμου των διοδίων, όταν το 2007 είχαν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, είχαν καταρχάς γίνει σε άλλο οικονομικό περιβάλλον, και προβλεπόταν ότι το 2013 οι δρόμοι θα ήταν έτοιμοι οπότε το αντίτιμο υπολογιζόταν σε 0,04/χλμ. ενώ το 65% των εσόδων από τα διόδια θα γύριζε στο κράτος εφόσον τα έργα είχαν ολοκληρωθεί. Είχε δε υπολογιστεί ότι σε 25 χρόνια το κράτος θα εισέπραττε 22 δισ. Αλλά, συνεχίζει, αυτό δεν έγινε δυνατόν για λόγους που γνωρίζει το υπουργείο. Τα έργα σταμάτησαν το 2009 και επανεκκίνησαν το 2014. Γι΄ αυτό παρατηρεί ο περιφερειάρχης όταν έγινε η επανεκκίνηση είπαμε ότι θα πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων-και όχι μόνον μία φορά- γιατί πλέον το οικονομικό περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό. Και επιπλέον αν το αντίτιμο ήταν χαμηλό τότε θα περνούσαν και περισσότερα αυτοκίνητα οπότε θα υπήρχαν και περισσότερα έσοδα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, σχολιάζει. Συμπληρώνει δε ότι την ευθύνη των έργων αυτών έχει η Βουλή που τα ψήφισε και το υπουργείο είναι αυτό που εκτελεί και μπορεί να διαπραγματευτεί την κατάργηση.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Αγοραστός υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν στην ΠΕ Λάρισας να υπάρχουν τρεις σταθμοί διοδίων γεγονός που εμποδίζει την εσωτερική κίνηση στον νομό, προκαλεί φόρτο στους παραδρόμους και στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος που στα χωρικά όρια του Δήμου του υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων του Μακρυχωρίου και του Πυργετού και έχει επίσης ζητήσει την κατάργησή τους στη σύσκεψη του Αυγούστου, σχολιάζοντας τις «προτροπές» Χρυσοχοΐδη περί λήψης μέτρων ασφαλείας από τους Δήμους, καταθέτει το εξής τραγελαφικό γεγονός: στην παράκαμψη Πυργετού ακόμη από τον Δήμο Ολύμπου είχαν τοποθετηθεί τρία εναερία «ΠΙ» ώστε να μην μπορεί να περάσει όχημα που υπερέβαινε το ύψος το 2.40. Δηλαδή να αποτραπεί η διέλευση βαρέων οχημάτων. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα βαρέα οχήματα εξακολουθούσαν να περνάνε «καταστρέφοντας» τα «ΠΙ» τα οποία πήγαινε εν συνεχεία και αντικαθιστούσε η ΔΑ.«Είχανε γίνει σαν το «γιοφύρι της Άρτας» σχολιάζει χαρακτηριστικά. Επιπλέον δε, επειδή κατά τη διέλευση-κατάρρευση των «ΠΙ» κάποιοι από τα οχήματα υπέστη βλάβη υπεβλήθη μήνυση στη Δημοτική Αρχή, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη για «παρακώλυση συγκοινωνιών»!

Οπότε τα «ΠΙ» αποσύρθηκαν, το δικαστήριο έχει αναβληθεί δυο φορές και αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο που μας έρχεται.

«Δηλαδή βρεθήκαμε κατηγορούμενοι επειδή πήγαμε να κάνουμε αυτό που λέει ο υπουργός», σχολιάζει ο δήμαρχος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass